În această săptămână, conform Planului cadru de cooperare pentru prevenirea și combaterea criminalității din transporturile navale, pe Dunăre și în porturile românești, polițiștii au desfășurat acțiunea CLEAN WATERS 2019, pentru creșterea siguranței și securității activităților pe apă.

 

În perioada 06 – 17 mai a.c., Direcția de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române și Garda Națională de Mediu, au defășurat, la nivel național, o acțiune pentru creșterea siguranței și securității activităților pe apă în porturile maritime, fluviul Dunărea și pe luciurile de apă navigabile precum și protejarea ecosistemului acestor zone.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila în colaborare cu Sectorul Poliției de Frontieră Brăila, Căpitănia Brăila și Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Brăila au acționat, pe Fluviul Dunărea și portul fluvial, pe linia controlului documentelor ambarcațiunilor de agrement și a conducătorilor acestora, a protecției mediului și pentru prevenirea și combaterea migrației și a pescuitului ilegal.

În urma verificărilor efectuate, au fost legitimate peste 100 de persoane, controlate 45 de ambarcațiuni și 7 agenți economici, și au constatat 5 sancțiuni contravenționale, pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de 3000 de lei.

Totodată, polițiștii au constatat în flagrant 11 infracțiuni, pe numele persoanelor în cauză fiind întocmite dosare penale, iar ca măsuri complementare au fost confiscate mai multe unelte de pescuit, o ambarcațiune și cantitatea de 6.412 litri de motorină.

La data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Navale Brăila au efectuat un control asupra gestiunii de carburant aflată la bordul unei nave ce se afla în bazinul docuri Brăila.

Cu această ocazie, în urma comparării stocului de motorină faptic, aflat la bordul acesteia, cu cel scriptic, a fost descoperită o diferență de 6.412 litri motorină, în plus.

Întreaga cantitate, în valoare totală de 29.599 de lei, a fost indisponibilizată, iar în cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de creare de plusuri în gestiune, fals și uz de fals.

 

 

Articolul precedentCe-i așteaptă pe pensionari anul acesta
Articolul următorConcurs școlar cu tematică de protecție civilă