Consilierii municipali au adoptat în ședința de ieri o hotărâre prin care atribuțiile autorității publice locale care organizează centre de vaccinare împotriva COVID-19 se exercită către Serviciul Public de Asistență Medicală și Administrare a Creșelor Brăila, în numele și pentru Municipiul Brăila. De asemenea a fost adoptat și Regulamentul de Organizare și Funcționare a Centrului de vaccinare.

Hotărărea a fost adoptată cu 25 de voturi pentru. De la ședință au lipsit motivat Daniela Rădulescu (PMP) și Florin Coman (PSD).

Prin această hotărârea s-a aprobat înființarea a 175 de posturi în afara organigramei Serviciului Public de Asistență Medicală și Administrare a Creșelor Brăila, pentru organizarea tuturor celor 12 centre de vaccinare împotriva COVID-19 pe perioada stării de alertă. Cele 175 de posturi sunt: medic coordonator – 7 posturi, medic -56 posturi, asistent medical -56 posturi, registrator medical -56 posturi.

Fondurile necesare pentru decontarea cheltuielilor din centrele de vaccinare se asigură prin transfer de la bugetul Ministerului Sănătății, la solicitarea DSP Brăila, în baza documentelor justificative depuse de SPAMAC Brăila.

Pentru activitatea în cadrul centrelor de vaccinare, personalul medico-sanitar și registratorii medicali, cu excepția personalului detașat sau delegat, beneficiază de plată pentru timpul de lucru efectiv lucrat, după cum urmează: 90 lei/oră pentru medici, 45 de lei/oră pentru asistenți medicali și 20 de lei/ oră pentru registratori medicali. 

Despre subiectul transformării unor săli de sport în centre de vaccinare a vorbit și primarul Marian Dragomir la finalul ședinței Consiliu Local Municipal de joi.

“Acest subiect a fost unul de interes public iar Primăria Municipiului Brăila, în colaborare cu celelalte instituții care au atribuții în acest domeniu, s-au ocupat de amenajarea celor 12 centre de vaccinare de pe teritoriul municipiului Brăila. În data de 7 ianuarie am trimis documentația către Ministerul Educației iar pe 10 februarie am primit un aviz favorabil. În momentul de față, în municipiul Brăila s-a alocat un număr de vaccinuri unui singur flux, adică deschiderii unui singur centru. Pe măsură ce vor fi alocate alte doze și fluxuri de vaccine, vor fi deschise și celelalte centre din municipiul Brăila iar acest lucru o să-l comunice Prefectura, ISU și cu DSP-ul. Vreau să mulțumesc în mod special celor de la școlile unde sălile de sport vor fi centre de vaccinare pentru o perioadă de timp și vor avea activitatea restricționată. Momentan e una singură”, a declarat primarul Marian Dragomir.

  

 

Sursa: Realitatea de Braila