Miercuri, 9 octombrie, în cadrul ședinței Grupului de Lucru Mixt, care a avut loc în Sala Rondă a Prefecturii Brăila, a fost prezentat proiectul ”Coaliția pentru romi: elaborare și monitorizare de politici publice”.

 

Scopul acestui proiect este acela de a crește capacitatea ONG-urilor și a partenerilor sociali de a participa activ la elaborarea și monitorizarea politicilor publice vizând incluziunea romilor.

Activităţile proiectului vor cuprinde, pe de o parte, fundamentarea mecanismului de monitorizare şi evaluare “Observatorul pentru Romi”, iar pe de altă parte, un program de formare şi mentorat în domeniul elaborării şi monitorizării politicilor publice, precum şi realizarea de activităţi de advocacy la nivel local, regional şi naţional în vederea influenţării politicilor publice în domeniul incluziunii romilor.

Aceste demersuri sunt menite să dezvolte o coaliţie naţională de ONG-uri şi alţi parteneri sociali capabilă să identifice la timp erori de implementare sau efecte neprevăzute ale politicilor publice, dar şi să propună soluţii viabile pentru problemele identificate.

În urma implementării proiectului, personalul din ONG-uri şi parteneri sociali vor avea competenţele necesare în vederea monitorizării politicilor publice şi elaborării de politice publice alternative, iar ONG-urile din care aceştia provin vor avea capacitatea de a se implica în formularea şi promovarea de propuneri alternative la politici publice iniţiate de Guvern, o politică publică în domeniul incluziunii romilor fiind promovată şi acceptată la nivel central.

Valoarea totală a finanţării este de 974.802,39 lei din care 802.303,18 lei finanţare din Fondul Social European, 153.003,18 lei finanţare din bugetul naţional, iar 19.496,03 lei reprezintă contribuţie proprie.

Articolul precedentDemisii pe bandă rulantă! Angajații Brai-cata așteaptă salariul de două luni! ITM a demarat o anchetă!
Articolul următorDeputatul Emilia Meiroșu: ”Viorica Dăncilă a guvernat pe întuneric, a falsificat date, a mințit, a dezamăgit”