Polițiștii de combatere a criminalităţii organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 7 percheziții, pe raza municipiului Brăila, în urma cărora au ridicat mai multe doze de droguri de mare risc. Trei persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic și consum de droguri de mare risc au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 22 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat şapte percheziţii, pe raza Municipiului Brăila, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de mare risc.

În urma acestor activități, au fost ridicate 17 doze de cocaină, în greutate totală de 13,7 grame, un grinder metalic ce conținea substanțe vegetale mărunțite, cu aspect de muguri, 10.500 de euro, 12.500 de lei și 300 de franci elvețieni, precum și 10 telefoane mobile.

Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu luna noiembrie 2018, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 46 de ani, toți din municipiul Brăila, ar fi constituit un grup infracțional care avea ca activitate traficul și consumul de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe raza municipiilor Galați și Brăila.

Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, iar astăzi au fost trimiși în fața instanței de la Tribunalul Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Galaţi, cu privire la inculpaţii Gheorghe Marian, Baciu Florin şi Decu Ionuţ. Judecătorii au respins cererea formulată de inculpaţi, prin avocaţii aleşi, de luare a măsurii arestului la domiciliu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și S.A.S. din cadrul I.P.J. Brăila. De asemenea, la activități au participat jandarmi din cadrul I.J.J. Galați și I.J.J. Brăila.

Articolul precedentSancțiuni în valoare de 30.400 lei, aplicate de Inspecția Comercială!
Articolul următorA furat un telefon și o tabletă dintr-un bar din Ianca