Cod galben de ploi și vânt puternic valabil și pentru Brăila

Avertizare meteo cod galben
Avertizare meteo cod galben

Ziua de 1 mai nu se anunță una tocmai propice pentru brăilenii amatori de a ieși în aer liber. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben, valabilă și pentru județul Brăila, în intervalul 1 mai, ora 10 – 1 mai, ora 21. Fenomene vizate sunt intensificări susținute ale vântului. 

În intervalul menționat vântul va avea intensificări susținute în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei, cu rafale de 55….65 km/h și temporar 70…75 km/h.

În a doua parte a zilei de marți, 30 aprilie, și la începutul nopții de marți spre miercuri în zona județului Brăila s-ar putea înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, vor ajunge la 15…25 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.