De luni, 1 august 2022, colonelul Sorin Călin, comandantul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, a preluat atribuțiile funcției de comandant al Garnizoanei Brăila.

Sorin Călin, pe atunci locțiitor al comandantului, a fost numit la conducerea Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” la sfârșitului anului 2020, după ce generalul de brigadă Vasile Ionescu a fost detaşat în cadrul Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est din Statul Major al Forţelor Terestre.

În vârstă de 53 de ani, noul comandant al Garnizoanei Brăila este născut în Onești. De-a lungul activității militare, acesta a participat în două teatre de operațiuni, Irak și Afganistan.

În aceeași zi, la sediul comandamentului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” a avut loc festivitatea de înaintare în gradul următor a cadrelor militare din cadrul comandamentului și subunităților aparținând acesteia și numirea în prima funție a unui subofițer promoție 2022, absolvent al Școlii de Aplicație pentru Logistică ,,Gheorghe Lazăr”.

Momentul de înaintare în grad al militarilor constituie un pas important în cariera militară, reprezentând încununarea eforturilor depuse şi a rezultatelor obţinute în activitatea profesională, dar şi un pas spre maturitate şi spre alte responsabilităţi pe care le aduc noile grade militare. 

Cu această ocazie, comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, colonelul Sorin CĂLIN le-a transmis succes în carieră şi i-a felicitat pentru gradul obţinut.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila