Astăzi, 8 ianuarie 2019, la sediul comandamentului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” a avut loc ceremonia de numire a colonelului Vasile Ion Ionescu la comanda marii unităţi. La ceremonie a fost prezenţ generalul maior Dorin Blaiu, comandantul Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre. 

Într-un cadru festiv și în prezența militarilor de la subunitățile din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, colonelul Vasile Ionescu a fost instalat oficial în funcția de comandant al Brigăzii, după ce numirea s-a de către ministrul apărării a avut loc pe 13 decembrie 2018. La ceremonie au participat și Înalt Prea Sfinția Sa dr. Casian Crăciun, arhiepiscop al Dunării de Jos, președintele CJ Brăila, primarul și cei doi viceprimari ai municipiului Brăila, şefii structurilor din sistemul naţional de apărare şi ordine publică din garnizoană, a cadrelor militare care au trecut în rezervă de la acest comandament, precum şi apropiați ai celui instalat în funcție.

Activitatea a început la ora 12.00 cu primirea onorului şi a raportului de către reprezentantul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, domnul general maior Dorin Blaiu.

După ce a fost citit ordinul de numire a domnului colonel Vasile Ionescu în funcția de comandant al Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos”, au urmat succesiv la pupitru domnul general maior Dorin Blaiu, care a transmis mesajul șefului Statului Major al Forţelor Terestre cu acest prilej, Înalt Prea Sfinția Sa dr. Casian Crăciun, arhiepiscop al Dunării de Jos, care a binecuvântat activitatea și l-a felicitat pe noul comandant.

Colonelul Vasile Ionescu a adus mulţumiri tuturor subordonaţilor şi colaboratorilor pentru sprijinul acordat de-a lungul carierei domniei sale, dar și familiei sale, care chiar dacă nu a fost prezentă la acest eveniment a fost mereu alături de el și l-a susținut.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea marii unităţi sub comanda domnului colonel Vasile Ionescu, în faţa întregii asistenţe.

Articolul precedentPrins la volan cu permisul suspendat
Articolul următorUn nou Computer Tomograf pentru Spitalul 3! Președintele CJ promite investiții majore în 2019