Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Biroului Ordine Publică, Biroului Rutier şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila, sprijiniţi de jandarmi au desfășurat acțiuni, pe raza judeţului, pentru prevenirea ilegalităţilor privind ordinea şi liniştea publică şi actele de comerţ.

În cursul zilei de miercuri, 4 decembrie 2019, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au găsit, în incinta a două societăţi comerciale, de pe raza municipiului Brăila, 199 de seturi de jucării ce purtau mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată.

Bunurile, în valoare de 5.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauze au fost întocmite două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea, tot ieri, la ora 12:30, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila l-au depistat, pe raza localităţii Romanu, pe un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din judeţul Galaţi, în timp ce comercializa legume fără a deţine documente de provenienţă.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi predate de bază de   proces-verbal unei societăţi comerciale de profil, în vederea valorificării, gălăţeanul fiind sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare totală de 2.000 de lei conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilictie.

Articolul precedentNumărul focarelor active de PPA în județul Brăila a scăzut
Articolul următorActivități cultural-educative și social-filantropice la penitenciarele din județul Brăila