Concert aniversar ”Brăila 651”

Concert aniversar ”Brăila 651”
Concert aniversar ”Brăila 651”

Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, de la ora 16.00, la Teatrul ”Maria Filotti”, la evenimentele dedicate împlinirii a 651 de ani de atestare documentară a Brăilei.

În holul Teatrului Maria Filotti va fi organizată o Expoziție de ilustrate și documente puse la dispoziție de Serviciul Judetean al Arhivelor Naționale Brăila și Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”. 

Cu această ocazie va fi proiectat un Film documentar realizat de Teatrul ”Maria Filotti” Brăila cu sprijinul Muzeului Brăilei ”Carol I”, ”Brăila, misiune pentru România”, în regia și scenariul Ancăi Cismaru și ilustrația muzicală semnată de Ștefan Cudălbeanu. Spectacolul beneficiază de consultanța managerului Muzeului, prof. univ. dr. Ionel Cândea.

Prezentarea filmului se va face în contextul unei complexe manifestări dedicate încheierii Anului Aniversar Brăila 650, realizate de Primăria Municipiului Brăila, la Sala Studio Bujor Macrin a Teatrului Maria Filotti.

Acest film dorește să marcheze simbolic un eveniment care timp de un an a polarizat atenția brăilenilor și nu numai și să deschidă, tot simbolic, anul în care Teatrul Maria Filotti va marca alt eveniment cultural deosebit, împlinirea a 70 de ani de existență a sa, ca instituție de spectacole profesionistă. 

Seara se va încheia cu un Concert Aniversar susținut de Orchestra de Suflători ”Iosif Ivanovici”, dirijor Col. (r) Petrea Gogu. Soliști vocali în cadrul concertului vor fi Magda Duțu și Maria Ciocan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.