În Sala Mare a Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila, în cadrul manifestărilor cultural-artistice organizate cu prilejul sărbătorilor pascale, vineri deara s-a desfăşurat Concertul de muzică şi poezie religioasă intitulat „În Lumina Învierii“. Evenimentul a fost organizat de Filarmonica „Lyra-George Cavadia“ şi Consiliul Judeţean Brăila, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ din Galați.

Pe scena teatrului brăilean, alături de Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Lyra-George Cavadia“ din Brăila, au urcat soliștii și Corul mixt al Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ din Galați.

Conducerea muzicală a fost realizată de maestrul Ioan Golcea, profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică din București şi maestrul Eugen-Dan Drăgoi, conferențiar la Facultatea de Arte din Galați și dirijor în cadrul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ din Galați.

În program au fost cuprinse lucrări muzicale din repertoriul românesc şi universal, lucrări bizantine în aranjamente orchestrale, psalmi şi cântări religioase specifice perioadei liturgice în care ne aflăm, dar şi momente poetice care au adus în atenţia publicului prezent frumuseţea şi bogăţia culturală a poporului român.

Sonorităţile deosebite şi interpretările abordate cu profesionalism de către artiștii prezenți au au produs adevărate stări de bucurie şi de înălţare sufletească.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentFostul primar Marian Vanghelie, acuzații grave la adresa generalilor SRI în rezervă Dumitru Dumbravă și Florian Coldea
Articolul următorSărbătoarea „Izvorul Tămăduirii“ la Brăila