În perioada 11 octombrie – 18 decembrie 2018 se desfășoară concursul sau examenul pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor la curţile de apel, tribunale, judecătorii, precum şi la parchetele de pe lângă acestea. 

Tribunalul și Judecătoria Brăila, dar şi Parchetele de pe lângă aceste instanţe de judecată ar putea avea conducere nouă, ca urmare a organizării concursului pentru funcţiile de preşedinte, respectiv prim procuror şi vicepreşedinte de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Pentru conducerea Tribunalului Brăila, s-au înscris judecătorii Aurelia Joghiu de la secţia I civilă, Cătălina Hermina Roman de la secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal şi Viorel Vasile preşedintele secţiei penale.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al Tribunalului Brăila şi-au depus candidatura judecătorii Bogdan Nicolau de la secţia I civilă şi Daniela Vicol de la secţia a II-a civilă.

Girip Ionel este candidatul pentru funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, funcție pe care o deține și în prezent.

Procurorul criminalist Mircea Ciutac, care s-a ocupat de cazuri răsunătoare, cum ar fi crima de la Grădiştea, atacatorul de la Brăila Mall, înjunghierea baschetbaliștilor şi crima de la Lanurile, vrea să plece de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila la Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin, ca prim procuror.

Procurorul Gordan Constantin Sorin de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila vrea să părăsească această instituție și va candida pentru un post de prim-procuror la Perchetele de pe lângă judecătoriile Vălenii de Munte și Mizil.

Pentru funcția de președinte al Judecătoriei Brăila s-au înscris judecătorii Speranţa Diaconescu-Macarenco, actual preşedinte al secţiei penale şi Cătălin Panţuru de la secţia civilă.

Judecătorul Sorin Joghiu este singurul candidat înscris pentru funcţia de vicepreşedinte, în prezent el asigurând interimatul acestei funcții.

Actualul preşedinte al Judecătoriei Brăila este Ciprian Butnaru, care nu candidează pentru un nou mandat.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, unde în prezent prim procuror este Georgica Ciuciumiş, doi candidaţi au intrat în cursa pentru funcţia de conducere, procurorii Marinela Coşniţă, în prezent, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, și Ionel Gîlcă, care este procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Duminică, 18 noiembrie a avut loc proba scrisă de testare psihologică și evaluare a capacității candidatului de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la sters.

Interviul în fața comisiilor de psihologi va fi în perioada 20-24 noiembrie, la sediul Institutului Național al Magistraturii.

Articolul precedent53 de permise reținute în doar o săptămână!
Articolul următorCristian Niculae supărat pe criticile primarului, dar deschis unei colaborări în proiecte de voluntariat