Agenția Națională de Integritate a anunțat printr-un comunicat de presă emis astăzi că a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese, de natură administrativă, în cazul a 6 aleși locali. Printre cei aflați în incompatibilitate este și consilierul județean PND Brăila, Ștefan Cătălin Iordache.

”În calitate de consilier județean a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Județean Brăila din data de 10 martie 2017, privind aprobarea contribuției Consiliului Județean la dezvoltarea activității sportive pe anul 2017 a Handbal Club „Dunărea” Brăila, și a Hotărârii din data de 27 octombrie 2017 privind aprobarea transmiterii în folosință gratuită, către Handbal Club Dunărea Brăila, a unui spațiu pe o perioadă de 5 ani, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor (ca membru susținător, respectiv vicepreședinte al clubului sportiv). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 şi cu dispozițiile art. 75, alin. (1), lit. b) și f) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004”, justifică ANI deizia de a-l declara în incompatibilitate pe consilierul județean PND.

În proiectul de hotărâre din octombrie 2017 s-a aprobat transmiterea în folosință gratuită, pe o perioada de 5 ani, a spațiului în suprafață de 20 mp din imobilul Sala Polivalentă “Danubius”, situat în municipiul Brăila, Parcul Monument, str. Kiseleff, către Handbal Club Dunărea Brăila. Totuși, în procesul verbal al ședinței din 27 octombrie 2017 la care se face referire în decizia ANI se stipulează că Ștefan Cătălin Iordache și Florin Petre nu au participat la vot, deși după vot a avut câteva comentarii.

În schimb, la proiectul din 10 martie 2017, acesta a participat la dezbateri și figurează că ar fi votat, proiectul respetiv fiind adoptat cu unanimitate de voturi. 

Conform procesului verbal al ședinței din 10 martie 2017, consilierul Ștefan Cătălin Iordache a luat cuvântul la dezbaterea proiectului și a afirmat:

Tinand cont de rezultatele echipei de handbal, ar trebui sa suplimentati suma aceea, nu sa o tineti asa de ani de zile. Ori le dam bani mai putini si ii lasam sa se descurce, ori daca le dam bani si vrem sa ramana pe locul doi, sa le dam mai multi. Va garantez ca 20 lei ca sa manance un sportiv este foarte putin. Sa le dam bani ca sa manance ce trebuie, cat trebuie, sa aiba ce medicamente le trebuie”, iar ulterior a spus președintelui CJ că ”ar fi bine sa va preocupati si de alte sporturi unde nu s-a dat niciun ban”.

.

 

Articolul precedentSAJ Brăila a trecut cu brio de perioada codului roșu
Articolul următorCinci ambulanțe 4×4 vor intra în dotarea SAJ Brăila