Cheltuirea banilor publici în Brăila nu duce la dezvoltare, în opinia liberalilor, iar propunerile administraţiei locale sunt lipsite de viziune.

”Nu era mai bine să cumpărați 140 de unități centrale noi, prevăzute în bugetul pe anul viitor, sau chiar și anul ăsta, în așa fel încât, să nu risipiți această diferență de bani? Pentru că este o risipă. Diferența între o licență OEM, un calculator nou și o licență retail”, a întrebat consilierul liberal Constantin Sârbu.

Licenţele Microsoft OEM sunt asociate în general cu software-ul preinstalat pe echipamente noi (sisteme desktop şi laptopuri), fabricate de producători cu care Microsoft are parteneriat. În anumite cazuri, pot fi şi pe sisteme asamblate de retaileri, dar acest lucru se face de obicei la cererea clienţilor.

Licenţa Retail este de fapt licenţa completă, care nu îţi impune nicio restricţie, dar în acelaşi timp costă dublu sau chiar mai mult faţă de licenţa OEM.

”Domnule consilier, licențele aceastea au fost prinse și în bugetul pe 2017, o parte dintre ele nu le-ați văzut. Au fost prinse și în 2018, când erați consilier și nu le-ați văzut nici atunci, le-ați descoperit acum. Vă felicit pentru acest lucru!(…)Eu vă spun că, spre deosebire de dumneavoastră, nu sunt specialist în licențe pentru calculatoare, există un departament IT al Primăriei Municipiului Brăila. Ei sunt cei care au făcut propunerile după ce au analizat piața și cu siguranță vă pot da un răspuns tehnic. Dar, să nu uitați, atunci când faceți astfel de afirmații, cu siguranță va transmit că ei au predat Primăriei Municipiului Brăila acele licențe și nu altele, așa cum mai sunt anumiți consilieri care au contracte cu direcții ale Primăriei și în loc de mere au livrat pere. Nu mă provocați, pentru că despre dumeavoastră este vorba”, a atras atenția primarul Marian Dragomir.

Articolul precedentCercetați penal pentru furt calificat
Articolul următorStatuia lui Vlaicu Vodă – 40.000 de euro din bugetul local!