În ședința ordinară din luna ianuarie 2021, consilierii locali municipali au aprobat cu unanimitate de voturi costul mediu lunar de întreţinere, a alocaţiei zilnice de hrană, precum şi a contribuţiei de întreţinere a persoanelor îngrijite în centrele rezidenţiale din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila.

Astfel, pentru anul 2021 s-au stabilit costul mediu pe persoană la cele două cămine pentru persoane vârstnice aflate în subordinea Primăriei Brăila, dar și pentru persoanele de la Complexul rezidențial ”Sf. Maria”, pe 3 categorii de beneficiari.: persoane dependente, persoane demidependente și persoane independente. 

Imagine

Pentru anul 2021 s-a stabilit nivelul alocației zilnice de hrană/persoană la suma de 16,6 lei pentru centrele rezidențiale din subordinea Direcției de Asistență Socială Brăila. 

Persoanele vârstnice (peste 65 de ani) care beneficiază de asistență socială în centrele rezidențiale de pe raza municipiului Brăila au obligația de a plăti o contrribuție lunară de 852 de lei, cu 106 lei mai puțin decât a fost contribuția în anul 2020, dar nu mai mult de 60% din veniturile realizate. Persoanele care nu au venituri și nici aparținători legali nu vor plăti această contribuție. 

Sursa: Realitatea de Braila