Contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan a predat comanda Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” comandorului Marcel Neculae, în cadrul unei ceremonii militare care a avut loc în portul militar Brăila, în prezența șefului Statului Major a Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait.

La festivitatea de predare-primire a comenzii, a fost citit decretul prezidențial de trecere în rezervă a contraamiralului de flotilă Rogozan, prilej cu care i-a fost conferită Emblema de Merit în Serviciul Armatei Române clasa I din partea Ministrului Apărării Naționale, pentru întreaga activitate desfășurată în slujba țării, în cei 43 de ani de carieră militară.

Festivitatea a fost continuată de prezentarea ordinul ministrului apărării naționale, prin care comandorul Marcel Neculae, locțiitorul comandantului Comandamentului Componentei Navale a fost împuternicit la conducerea Flotilei Fluviale, preluând Drapelul de Luptă al comandamentului de la predecesorul său.

Ceremonia militară s-a desfășurat în prezența membrilor Clubului amiralilor, a comandanților de mari unități din Forțelor Navale Române și din alte categorii de forțe, a comandanților unităților militare din garnizoana Brăila, precum și a oficialităților locale și familiei contraamiralului de flotilă Cornel Rogozan.

Contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan s-a născut în comuna Păuneşti, județul Vrancea, la 30 septembrie 1964.

În luna decembrie 2011, a fost numit şef al Serviciului Fluvial. După restructurarea Serviciului Fluvial şi transformarea acestei structuri în Flotila Fluvială, la începutul lunii noiembrie 2015, comandorul Cornel Rogozan a fost numit comandantul Comandamentului Flotilei Fluviale.

La data de 15 august 2016 a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă. 

În semn de apreciere, pentru profesionalismul dovedit și pentru rezultatele remarcabile obținute de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele ordine și medalii: Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Ofițer, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forțelor Navale, Emblema de Onoare a Medicinei Militare, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 20 de ani de activitate, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 25 de ani de activitate.

ImagineImagine

 

Sursa: Realitatea de Braila