Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a semnat săptămâna treută contractul de „Supervizarea Proiectării și Execuției Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila” cu asocierea Metroul SA – Italrom Inginerie Internationala SRL – Sistema Ingegneria SRL – Arex Lider Company SRL. Valoarea contractului este de 35,17 milioane lei fără TVA.

Podul suspendat peste Dunăre este cuprins în Master Planul General de Transport al României şi face parte din categoria proiectelor finanțabile din POIM 2014 – 2020. Lungimea sa totală este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km, și drumul de legatură cu DN 22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km.

Podul suspendat care leagă Brăila de Tulcea va avea o lungime de 1.974,3 metri și va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52 pe drumul Brăila – Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea. Drumul Brăila – Jijila va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zonă mediană și zonă de parapete. Pe tronsonul cuprins între km 4+486,10 și km 6+680,30, unde drumul traversează Dunărea, se vor construi două viaducte de acces în lungime de câte 110 metri fiecare. Traseul include o ramificație pe direcția sud, până la intersecția cu drumul existent Smârdan – Măcin.

Şantierul podului a fost deschis în luna ianuarie 2019, iar în prezent lucrările sunt în grafic. Pe malul brăilean se lucrează la incinta blocului de ancoraj a cablurilor de susţinere, care se află în apropierea șoselei dig Brăila – Galaţi, respectiv unul dintre cele două piloane ale podului, care va fi ridicat în zona dig-mal, la circa 100 de metri distanţă de şenalul navigabil al fluviului.

Articolul precedentTinerii liberali din regiunea Sud-Est s-au reunit la Brăila
Articolul următorLansare de carte la secția de Etnografie a Muzeului Brăilei Carol I