Polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare, pe raza județului Brăila, în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar și în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În acest weekend a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.535 persoane și a 173 de societăți comerciale.

Cu această ocazie au fost aplicate 154 de sancțiuni contravenționale, dintre care:

128 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

26 pentru nerespecatrea prevederilor Legii 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 37 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 728 de persoane și oprite în trafic și verificate 327 de vehicule, fiind aplicate 175 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei.