Comisarul european Corina Crețu a stat de vorbă ieri cu șefii administrației locale pe tema proiectelor desfășurate în Brăila, din fonduri europene.

 

În vizor au fost atât drumurile județene, Spitalul Județean de Urgență Brăila, Castelul de apă din Grădina Mare, Bulevardul Independenței, dar și unitățile de învățământ, care vor fi modernizare prin fonduri europene.

 

 

Corina Crețu a vorbit despre necesitatea unei schimbări la nivel european, în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, astfel încât, județele și regiunile să poată să demareze proiectele mult mai ușor.

Încă din momentul în care am devenit comisar european, am pledat pentru o schimbare a filozofiei de accesare a fondurilor europene. Pentru perioada 2021 – 2027 dorim să acordăm un cuvânt mult mai mare de spus, primarilor și regiunilor. Considerăm că dânșii știu cel mai bine unde, cât și cum trebuie, să investească, uneori mai bine decât autoritățile naționale și decât noi, autoritățile de la Bruxelles”, a declarat comisarul european.

În ceea ce privește podul peste Dunăre, comisarul Corina Crețu s-a declarat încântată de felul în care se desfășoară lucrările, precizând că așteaptă în continuare proiectul la comisie, pentru aprobare.