Corul mixt „Trison” din Brăila premiat la Festivalul-Concurs Coral Internaţional de la Ҫanakkale

Corul mixt „Trison” din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a participat, cu succes, la Festivalul-Concurs Coral Internaţional de la Ҫanakkale, Turcia.

Corul mixt „Trison“ din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Brăila, dirijat de profesorii Marcica şi Ştefan Lupu, a obţinut Premiul special oferit de Polyphonic Art And Choirs Association în cadrul Festivalului-Concurs Coral Internaţional de la Çanakkale, Turcia.

Desfăşurată în perioada 2-7 iulie 2019, cea de-a cincea ediţie a prestigiosului eveniment a implicat peste 1.500 de corişti, reuniţi în 44 de formaţii corale din 10 ţări, şi anume: Bulgaria, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Polonia, România, Serbia, Ucraina, Ungaria şi Turcia.

Corul mixt „Trison” din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Brăila a participat atât în festival, cât şi în concurs, la categoria B – coruri mixte. Corul brăilean a primit şi diplomă de participare pentru interpretarea unei piese a unui compozitor turc.

Astfel, formaţia corală brăileană, singura reprezentantă a României, a avut un repertoriu în care au fost incluse creaţii din muzica românească (Gheorghe Danga, Ion Criveanu, Tudor Jarda, Anton Pann, Ion Vidu, Pretorian Vlaiculescu), dar şi lucrări semnate de compozitori străini (Stoyan Babekov, Johannes Mathias Michel, Mansur Őzen), întreaga prestaţie fiind foarte bine apreciată de juriul concursului compus din personalităţi ale ţării gazdă, dar şi din străinătate (Bulgaria, Franţa, Serbia), a căror misiune a fost foarte grea ţinând cont de nivelul excelent de pregătire a corurilor concurente.

Pe parcursul manifestării, Corul brăilean a mai fost invitat să concerteze şi în alte locaţii în aer liber unde a primit, permanent, aprecieri şi aplauze din partea audienţei.

Profesorii dirijori şi membrii Corului aduc mulţumiri Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” şi Consiliului Judeţean Brăila pentru sprijinul acordat prin susţinerea cheltuielii cu transportul dus-întors.

”Conducerea Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” felicită Corul mixt „Trison” şi pe dirijorii săi, participanţi meritorii la această amplă manifestare internaţională, asigurându-i de susţinerea sa permanentă pentru promovarea culturii naţionale în ţară şi în străinătate” a declarat managerul Școlii, Gigi-Cristian Morozan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.