Liderul județean al Pro România, Ionuț Cosmin Răzmeriță, îi cere public demisia directorului DSVSA Brăila. Răzmeriță îl acuză pe Gicu Drăgan că nu a făcut demersuri pe lângă Prefectură să pună la dispoziție aparatul de testare pentru coronavirus.

”Este inadmisibil să avem dotarea necesară pentru a face teste pentru noul coronavirus și nimeni să nu știe acest lucru!
Dacă existau cunoștințe asupra faptului că aparatul care testează Pesta Porcina Africană poate depista și COVID-19, situația este foarte GRAVĂ! Ce au așteptat domnii de la DSVSA? Să avem și primele decese în Brăila pentru a scoate la lumină acest aparat? Au trecut aproape 4 luni de când întreaga lume a cunoscut efectele devastatoare ale noului coronavirus, de ce se fac abia acum achizițiile pentru testare în cadrul DSVSA Brăila?
Cineva trebuie să își asume responsabilitatea și să evităm cheltuirea banilor publici pe noi aparate, în condițiile în care sunt deja soluții confirmate!” spune Cosmin Răzmeriță.

La nivelul județului Brăila, până acum nu s-au făcut testări decât prin recoltare de probe biologice care au fost trimise către Spitalul de boli Infecțioase din București, fiind testate doar persoanele care au prezentat simptome și cei care au fost băgați în carantină instituționalizată.