Dunărea Brăila l-a anunțat joi, 15 septembrie, pe Costică Buceschi, drept noul antrenor al echipei, care îl înlocuiește pe croatul Neven Hrupec. Startul de campionat, cu o înfrângere (27-35 la Vâlcea), un egal (31-31 la Cisnădie) și două victorii (26-22 cu Zalău și 30-21 cu SCM Craiova) i-a făcut pe conducătorii echipei să decidă schimbarea antrenorului după doar 4 etape.

Aflat la al doilea mandat la Brăila, Neven Hrupec preluase Brăila în februarie 2022, în plin campionat, după concendierea danezului Morten Soubak. Brăila e a doua echipă din Liga Florilor care schimbă antrenorul în actualul sezon, după Dacia Mioveni l-a schimbat pe sârbul Goran Kurtes după prima etapă, când au pierdut în fața nou promovatei CSM Tg. Jiu.

Costică Buceschi a mai antrenat Brăila în perioada 2015-2017. În primul sezon am luat locul 4 și apoi locul 2, cea mai bună performanță a Dunării Brăila, după un sezon încheiat cu probleme financiare. Șase trofee are în palmares, ca antrenor, Costică Buceschi. 5 cu Baia Mare: titlul în 2014, Cupa României (2013, 2014), Supercupa României (2013, 2014), și unul cu Kastamonu, Supercupa Turciei în 2021.

Buceschi are la dispoziție o săptămână pentru a pregăti viitorul meci al Brăilei, în deplasare cu Minaur Baia Mare, meci programat miercuri, 21 septembrie, de la ora 17.30, în Sala Lascăr Pană din Baia Mare. Dintre jucătoarele din actualul lot al Brăilei, Buceschi le-a mai antrenat pe Jelena Lavko, Larissa Araujo, Alexandra Severin, Aneta Udriștioiu, Karoline de Souza, iar Ștefania Epureanu și-a făcut debutul la echipa mare a Dunării în precedentul mandat al lui Buceschi la Brăila. Din echipa Brăilei din sezonul 2016-2017, câștigătoare a medaliilor de argint sub bagheta lui Buceschi, mai fac parte acum Udriștioiu, Pisică (Preda) și Epureanu. Costică Buceschi îl va avea ca secund pe Cristian Cezar Preda, care este și antrenorul echipei de Divizia A de la HC Dunărea Brăila.

Costică Buceschi rămâne și la naționala Turciei, cu care are două acțiuni în sezonul 2022-2023, precalificările la Campionatul European, în luna noiembrie, meciuri cu Marea Britanie, și apoi barajul din martie-aprilie anul viitor, cu o echipă de la Europene.

Născut pe 18 mai 1970 în Suceava, Buceschi și-a început cariera de antrenor principal la Baia Mare, în 2011, după ce în perioada 2007-2010 a fost antrenor secund la echipa anrenată atunci de Ioan Băban. A mai antrenat, pe lângă HC Baia Mare, pe HC Dunărea Brăila, Corona Brașov, Kastamonu, și a fost secundul naționalei româniei în 2015, când a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: „Dezbaterile pe Legile justiției, o mascaradă totală. Suveranitatea României va fi pierdută!”
Articolul următorAcces gratuit și deschis la Biblioteca Digitală a Brăilei