La Secţia de Cardiologie, din cadrul Spitalului Judeţean din Brăila, au lucrat până de curând patru medici. În prezent, au rămas doar doi specialişti, care nu pot asigura, însă, în mod normal activitatea întregii Secţii de Cardiologie. Prin urmare, s-a decis ca activitatea să fie restrânsă în mod considerabil. De la 60 de paturi, la 16.

”Sunt doi medici în concediu medical. Este o doamnă doctor care a intrat în concediu prenatal și a rămas un singur medic. Din punct de vedere al organizării, o secție nu poate funcționa cu un singur medic pentru că trebuie și gardă. În momentul când vin ceilalți doi medici, din concediu medical,  atunci vom face hârtie către DSP și redeschidem Secția de Cardiologie. Dar nu numai acolo este problema. De ce nu întrebați de medici de ATI, de medici de UPU? Am făcut atâtea concursuri și nu s-a înscris nimeni. Dar acest caz nu este numai la Brăila, este peste tot în țară. Nu trebuie să punem presiune pe sistemul medical ci trebuie să fim alături de acești oameni”, a spus președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, la finalul ședinței de luni.

Atunci când medicii se confruntă cu un număr mare de pacienţi, aceştia sunt redirecţionaţi sau transferaţi la Galaţi sau la Bucureşti. Din păcate, criza de medici este resimţită în mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Brăila.  

Sursa: Realitatea de Braila