CS Făurei a câștigat dramatic, la ultima fază a meciului, partida din penultima etapă a seriei a II-a din Liga a 3-a, cu Avântul Valea Mărului. Meciul din etapa a XVII-a a opus echipele de pe ultimul loc și ocupanta locului 8 și a avut de toate. Au fost trei goluri, un penalty și o eliminare în tabăra celor de la Făurei.

CS Făurei a deschis scorul în minutul 37, când Georgel Pungă a marcat dintr-un penalty obținut de Andrei Pușcașu. Scorul la pauză a rămas 1-0.

Din minutul 66 CS Făurei a rămas în 10 oameni pe teren. Stelian Nicoliță a fost eliminat pentru o lovire din imprudență cu cotul la o săritură la cap.

În minutul 71, aflată în superioritate numerică, Avântul Valea Mărului a restablit egalitatea prin golul marcat de Eduard Drăgan.

CS Făurei a sperat până în ultimele secunde ale meciului că pot obține cele 3 puncte în acest meci. În minutul 90+5 în urma unei acțiuni ofensife au obținut o lovitură de la colțul terenului. Cornerul a fost executat de Georgel Pungă, iar fundașul central George Bârsănel, urcat în atac pentru această fază fixă, a reluat cu capul în poarta oaspeților aducând celor de la Făurei a doua victorie din acest campionat, după cea din octombrie, contra celor de la CSM Rm. Sărat.

CS Făurei are 8 puncte cu o etapă înaintea finalului de campionat și ar fi avut 10 dacă nu ar fi fost penalizată cu două puncte pentru un litigiu financiar pe care l-au avut cu cei de la Dacia Unirea Brăila în urma meciului din Cupa României. În ultima etapă de campionat CS Făurei va juca în deplasare, la Plopu, cu Viitorul Ianca. Meciul este programat vineri, 30 aprilie, de la ora 15.00.

În meciul cu Avântul Valea Mărului, CS Făurei a jucat în următoarea formulă de echipă: Goicea- Comșa, Bîrsănel, Drezaliu, Mocanu – Ad. Dunca, Pușcașu, Petrescu, Ghenciu – S. Nicoliță, Pungă. Nu au efectuat nicio schimbare pe parcursul meciului.

Sursa: Realitatea de Braila