CS Făurei a câștigat derby-ul de astăzi cu Viitorul Ianca, nu fără emoții, o victorie cu 3-2 (1-1). Echipa fraților Nicoliță a dominat în cea mai mare parte meciul din etapa a IX-a a Ligii a 3-a, având o posesie mai bună și reușind să fructifice oportunitățile de a marca.

Chiar în minutul 2 gazdele au creat emoții la poarta celor de la Ianca. Agache a trimis u lob de la circa 40 de metri, care i-a creat ceva emoții portarului Constantinescu.

În minutul 10, la o fază care nu anunța nimic, Agache i-a pasat în adâncime lui Andrei Pușcașu, aflat în lateral stânga, a intrat în careu și a șutat pe colțul scurt, reușind să-l învingă pe Constantinescu.

Doar două minute a durat bucuria gazdelor. Mucuță a fost faultat la circa 28 de metri ușor lateral dreapta și Cosmin Necoară și-a asumat execuția și a șutat pe colțul scurt, pe lângă zid, restabilind egalitatea.

În minutul 19 Bănel Nicoliță a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, a centrat în careu și mingea a fost deviată până la Pușcașu, aflat la 6 metri de poartă, care a trimis în transversală. În minutul 25 Necoară a executat o lovitură liberă de la 22 de metri lateral dreapta, dar a trimis pe lângă poartă, pe colțul scurt. În minutul 30 Aurel Nicoliță a degajat greșit și Dima a încercat să profite de ieșirea la marginea careului a portarului gazdelor, cu un șut de la centrul terenului care a trecut pe lângă poartă. Un minut mai târziu Alin Radu a șutat din colțul careului mare, pe colțul scurt, dar Aurel Nicoliță a reținut. Peste două minute Bănel Nicoliță a executat o lovitură liberă de la circa 30 de metri lateral stânga, direct pe poartă, pe colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă vinclul porții lui Constantinescu și scorul la pauză a rămas egal, 1-1.

Repriza a doua a început cu o ocazie a gazdelor chiar în minutul 46, când după o pătrundere spre poarta oaspeților a lui Stelică Nicoliță acesta a pasat în careu lui Pușcașu, dar șutul acestuia a fost blocat și mingea a ieșit în corner. Dragomir a executat lovitura de la colț și Florin Bălan s-a înălțat și a trimis cu capul din 7 metri, din fața lui Stănciulescu, la colțul lung, 2-1 pentru CS Făurei.

În minutul 52 Mucuță i-a așezat o minge lui Marius Dima la marginea careului, dar șutul acestuia a trecut pe lângă poartă. Peste cinci minute Bălan i-a pasat în dreapta lui Stelică Nicoliță, acesta a intrat în careu până în apropierea liniei porții și a centrat, dar Constantinescu a reținut în doi timpi mingea pe care o aștepta Roată. peste încă un minut a fost rândul oaspeților să creeze panică la poarta celor de la Făurei, dar șutul lui Mucuță a fost prea slab și Aurel Nicoliță a scos în corner de lângă bara din dreapta sa.

În minutul 66 Bănel Nicoliță a executat o lovitură liberă de la peste 30 de metri și a centrat în careu, iar Andrei Pușcașu s-a înălțat și a trimis cu capul de la circa 12 metri în plasa porții lui Constantinescu, 3-1.

Gazdele nu s-au retras în apărare și au încercat să profite de uluiala celor de la Ianca, dar șutul de la 12 metri a lui Bălan din minutul 69 a trecut mult peste poartă.

Viitorul Ianca a ripostat în minutul 73 prin șutul lui cazan de la 20 de metri, reținut de portarul gazdelor.

În minutul 79 Dragomir a executat un nou corner de pe dreapta, Bălan a reluat cu capul, mingea s-a lovit de Preda și a ajuns la 14 metri la Stelică Nicoliță, care a reluat pe lângă poartă.

Viitorul Ianca a început să se trezească din pumni și în minutul 82, după o lovitură liberă bătută de Necoară, Preda a reluat cu capul spre poartă, dar mingea l-a lovit pe un adversar și a ieșit în corner.

În minutul 87 Marius Coman a simțit că are un culoar și a șutat de la circa 35 de metri, pe colțul scurt, al semi-înălțime, 3-2. Speranțele oaspeților au început să renască și în minutul 89 Dima l-a găsit liber, cu o pasă de 60 de metri, în marginea careului, pe Coman, dar de data aceasta atacantul oaspeților a șutat în portar.

Viitorul Ianca a avut o ultimă ocazie de a egala în minutul 90+4, dar Agache a scos de pe linia porții lovitura de cap trimisă de Dima.

CS Făurei – A. Nicoliță – Al. Niță, Agache, Apostol, M. Mocanu – Roată (min. 90+3 Dronea), B. Nicoliță, Fl. Bălan (min. 86 Băicoianu), G. Dragomir – A. Pușcașu, S. Nicoliță.

Viitorul Ianca: Constantinescu – Coteț, Stănciulescu, Preda, Necoară (min. 85 M. Coman) – Colniceanu (min. 62 Buzatu), M. Dima, Olenic (min. 67 Ndigwe), Păvălache – A. Radu, D. Mucuță (min. 62 D. Cazan).

CS Făurei a acumulat cu această victorie 7 puncte și a urcat pe locul 12. Viitorul Ianca a rămas cu 15 puncte și a coborât pe locul 7. Etapa viitoare Viitorul Ianca va juca pe teren propriu cu Axiopolis Cernavodă, iar CS Făurei va merge în deplasare la Metalul Buzău.