CS Făurei a revenit de la 0-1 și s-a calificat în turul IV al Cupei României
CS Făurei a revenit de la 0-1 și s-a calificat în turul IV al Cupei României

CS Făurei a trecut și de turul III al Cupei României, reușind să câștige cu 3-1 meciul cu Dacia Unirea Brăila după ce a fost condusă. Bănel Nicoliță a fost cel mai fericit la finalul meciului, după ce a reușit să elimine două echipe din Brăila din competiție. 

Dacia Unirea a deschis scorul repede. În minutul 6 Goupy Brice a pornit o incursiune pe partea dreaptă, i-a pasat lui Rareș Cristea, care a fost faultat de Drezaliu la 23 de metri. Daniel Mihalcea a executat lovitura liberă, pe colțul lung, reușind să deschidă scorul cu largul concurs al portarului Aurel Nicoliță.  Replica celor de la Făurei nu a întârziat să apară și în minutul 11 Stelian Nicoliță a șutat de la marginea careului puțin peste poartă.

În minutul 14 putea fi 0-2. Moroianu a executat o lovitură liberă de la circa 25 de metri lateral stânga, pe colțul scurt, Aurel Nicoliță a respins în față, dar Costentino a fost semnalizat în poziție afară din joc. În minutul 22 Stelian Nicoliță a pătruns spre poarta oaspeților, dar a șutat pe lângă poartă, la colțul lung. Un minut mai târziu Niță a pătruns pe partea dreaptă, a șutat din unghi la colțul scurt, Tudor a respins cu piciorul până la Dragomir, dar acesta a șutat de la 12 metri într-un fundaș al Daciei Unirea.

În minutul 30 CS Făurei a beneficiat de o lovitură liberă de la circa 30 de metri. Bănel Nicoliță a executat direct pe poartă, dar mingea a lovit transversala și a ieșit în aut de poartă. În minutul 39 Fatai Yunus l-a faultat la circa 24 de metri lateral dreapta pe Stelian Nicoliță, care ar fi scăpat singur cu Tudor, dar în lateral. Fundașul Daciei a primit cartonaș galben, iar lovitura liberă executată de Bănel Nicoliță a trecut peste poartă. În minutul 42 Valentin Robu a șutat de la circa 20 de metri, dar peste poarta lui Aurel Nicoliță. Un minut mai târziu Agache a șutat de la marginea careului și Tudor a respins în față, apoi fundașii Brăilei au degajat și echipa lui Florentin Petre a intrat în avantaj la pauză.

Repriza a doua a început furibund pentru CS Făurei. În primul minut al părții a doua a meciului, Dragomir a scăpat pe partea stângă, a centrat în centrul careului, dar Stelică Nicoliță a reluat peste poartă din 10 metri. Un minut mai târziu Roată a combinat cu Bănel Nicoliță și acesta din urmă a șutat de la 17 metri, dar tudor a respins în corner de sub transversală. După aceste două mari oportunități de a egala jocul gazdelor s-a mai temperat.

În minutul 58 Cristea a șutat de la 20 de metri, dar portarul gazdelor a respins în față, unde nu a fost nici un jucător al Daciei care să reia.

În minutul 69, după un atac prelungit al gazdelor, mingea a ajuns în dreapta la Valentin Apostol, acesta a centrat în fața porții și Stelică Nicoliță a trimis în plasă din patru metri, o minge deviată ușor cu capul de Bady Frederic, 1-1.

În minutul 72 Fatai a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat lăsându-și echipa în inferioritate numerică. În minutul 76 Rareș Cristea a intrat în careul gazdelor și a fost faultat de Drezaliu. Arbitrul Marius Chițu a dictat penalty pe care l-a executat Valentin Robu. Jucătorul Daciei Unirea, în vârstă de doar 17 ani, a șutat însă peste poarta lui Aurel Nicoliță și scorul a rămas egal.

În minutul 83 Bănel Nicoliță i-a pasat în adâncime lui Roată, acesta a trimis mai departe la Stelică Nicoliță, care a pătruns în careu și a șutat din unghi, pe colțul lung, dar pe lângă poartă. În minutul 89 Gabriel Niță a intrat în careu, a vrut să-l dribleze pe Bady, dar a căzut în duel cu acesta și arbitrul a dictat penalty. Bănel Nicoliță a executat imparabil și și-a adus echipa mai aproape de calificare. În minutul 90+4 Fineas Roată a primit o pasă de la Dragomir a intrat spre centru și a șutat de la 16 metri, lăsându-l fără replică pe Tudor, 3-1. După ce s-a repus mingea de la centrul terenului centralul a fluierat sfârșitul meciului și s-a declanșat bucuria în tabăra celor de la Făurei care s-au calificat în turul IV al Cupei României.

Au jucat echipele:

CS Făurei: A. Nicoliță – M. Mocanu, B. Nicoliță, S. Agache, Drezaliu – V. Apostol, D. Percă, G. Niță, G. Dragomir – F. Roată, S. Nicoliță.

Dacia Unirea Brăila: G. Tudor – V. Munteanu, M. Moroianu, F. Bady, Yunus Fatai – V. Robu, Goupy Brice, D. Mihalcea, Cosentino Sebastiano – Al. Duțu (min. 74 R. Băcanu), R. Cristea.

Articolul precedentInterviu cu Lucian Sabados despre cele 10 zile de zile și nopți de teatrul la Brăila
Articolul următor”Brăila-un film de poveste” un proiect lansat de Asociația Cinefeel și finanțat de CJ Brăila