Echipa de Divizia A a HC Dunărea Brăila a întâlnit în etapa a IV-a din seria A pe CSM Galați. Rivalitatea dintre cele două orașe nu s-a văzut și în tribune, unde niciuna dintre echipe nu a avut galerie. Gălățencele au fost însoțite de un grup de suporteri, care au aplaudat reușitele lui Balaban și Cioaric. Echipa brăileană a fost susținută în special de părinții și prietenii jucătoarelor și câțiva spectatori care nu lipsesc la nici un meci.  

Brăila a început bine meciul și a condus la un moment dat și cu 3 goluri. CSM Galați a trecut prima dată la conducere în minutul 22, scor 10-11. Din acel moment echipa brăileană nu a mai condus niciodată, iar la pauză oaspetele au intrat în avantaj de 3 goluri, scor 15-18.

Repriza a doua a fost dominată de oaspete, care în minutul 49 aveau un avans de 7 goluri, scor 23-30. La acest scor tinerele jucătoare de la Dunărea Brăila au marcat de 4 ori la rând și au redus ecartul la 3 goluri. Numai că elevele Sandei Soare s-au trezit și au marcat ele de 4 ori consecutiv și au refăcut diferența de 7 goluri. Brăila nu a mai marcat decât o singură dată între minutele 51 și 60 și CSM Galați a plecat victorioasă din Polivalenta brăileană, scor 28-36 (15-18).

HC Dunărea Divizia A Brăila: Iasmina Ichim – 7 goluri, Ștefania Gheorghe -6, Ștefania Epureanu -4, Mirabela Coteț -4, Diana Gașpar -3, Amalia Terciu -2, Andreea Sandu -1 și Laura Surdu -1. Au mai jucat: Ana Caraman și Alexandra Perianu – portari, Ioana Conțu și Adelina Iordache. Alexandra Perianu a apărat două aruncări de la 7 metri la Sheiko și Balaban.

CSM Galați: Cristina Gheorghe -11 goluri, Cătălina Cioaric -9, Alla Sheiko -5, Abigail Vălean -4, Tamara Bokaric -3, Daciana Balaban -2, Cristina Clisu -1, Cristina Marcu -1.

Echipa brăileană a avut o echipă formată din jucătoare sub 21 de ani, unele chiar de 16 ani, în timp ce la CSM Galați principalele jucătoare au o experiență foarte vastă în Liga Națională.

Într-un alt meci contând pentru etapa a IV-a din Seria A, Știința Bacău a învins cu 26-20 (10-10) pe HCF Piatra Neamț.

HC Dunărea Divizia A Brăila a coborât pe locul 3 în serie, cu 6 puncte și golaveraj 119-103. În etapa următoare, ultima a primului tur, HC Dunărea II Brăila va juca în deplasare la HCF Piatra Neamț.

Articolul precedentArticole de îmbrăcăminte și produse industriale fără documente legale
Articolul următorLupta rămâne deschisă la jumătatea turneului în Memorial Maria Albuleț