După multe așteptări, astăzi după amiază, de la ora 15.00, consilierii județeni s-au reunit în ședință extraordinară pentru a vota bugetul pe anul 2019, dar și alte trei proiecte.

La ședință au fost prezenți 27 aleși din cei 33 în funcție. Au lipsit motivat: Marian Chiru, Adrian Vacu, Mario Da Ross (toți PNL), Dumitru Munteanu (PSD). Nemotivat au absentat Florin Cîrligea și Alfredo Pascale (ambii PNL).

Proiectul de buget pe anul 2019 a trecut cu o singură abținere, a consilierului PND Ștefan Cătălin Iordache. Consilierii PNL au votat bugetul, deoarece o parte dintre propunerile lor se regăsesc în actualul buget.

Anul acesta bugetul a fost aprobat foarte târziu. Primăriile au deja probleme cu investițiile pe care le au în derulare, investițiile pe care vor să le pornească. Noi anul ăsta vom fi de acord cu bugetul, doar pentru că s-a ținut cont de o parte din propunerile pe care le-am avut, și vom vota bugetul rămânând ca unele chestiuni să poată fi reglate pe parcurs la rectificările bugetare pe care clar că le vom avea. Bugetul Consiliului Județean de anul acesta ține cont de o parte din problemele pe care le are Spitalul Județean, chestiune care ar fi trebuit tratată și în anii trecuți cu același interes și cu aceleași sume de bani. Dar într-un final este important să știm că banii vor ajunge la spital și o parte din cheltuielile pe care le poate suporta Consiliul Județean să facem în așa fel încât să degrevăm bugetul spitalului județean.” a spus consilierul PNL Alexandru Dănăilă.

Tot cu o singură abținere a trecut și proiectul privind Regulamentul pentru finanțarea Asocierilor județului Brăila prin CJ Brăila, cu alte UAT-uri din județul Brăila în vederea realizării unor obiective de interes public pentru anul 2019. La acest proiect liberalii au propus un amendament, care a fost acceptat, ca suma maximă cu care Consiliul Județean poate contribui să crească la 400.000 lei de la 300.000 lei cât a fost propus inițial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here