Consilierii județeni ai PNL au atras atenția, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, asupra numărului mic de paturi din secțiile de oncologie și diabet. Mai mult, liberalul Dănuț Lungu a cerut colegilor consilieri ca Secția de Cardiologie să fie predată ‘la cheie’, astfel încât să nu mai fie nevoiți să intervină cu alte investiții.

Partidul Național Liberal și-ar dori ca Secția de Cardiologie, în momentul în care o predăm Spitalului Județean, să fie funcțională. Să nu mai putem sa intervenim, sau să fim obligați să intervenim, plecând inclusiv de la starea critică a tuturor investițiilor care s-au făcut acolo, până la tot ceea ce înseamnă avize, autorizații și toate celelate pentru a-și putea desfășura activitatea. Mă bucur că Secția de Oncologie a plecat de la corp A la corp B. Este un lucru foarte bun, dar să știți că n-am făcut nimic, pentru că am plecat tot pe același număr de paturi. Vreau să luați în considerare faptul că sunt din ce în ce mai mulți pacienți care sunt bolnavi de cancer și avem nevoie de suplimentarea paturilor la această secție. La fel, vă rog să vă gândiți și la secția de diabet, pentru că au aceeași problemă. Este în creștere numărul persoanelor bolnave de diabet și avem nevoie de suplimentarea numărului de paturi”, a atras atenția consilierul județean PNL, Dănuț Lungu.

Președintele Consiliului Județean a declarat că spitalul se află în plin proces de reformare, iar principala problema a actului medical stă în factorul uman. Chiriac a mărturisit ca nu este mulțumit de atitudinea șefilor de secție, care se împiedică în tot felul de lucruri mărunte, în loc să găsească soluții pentru problemele reale cu care se confruntă.

Într-adevăr, Spitalul Județean este într-o continuă reformare, ca să spunem așa. Sunt lucruri lăsate de foarte mult timp, sunt investiții care trebuie să le aducem la zi. Eu vă spun ca la Spitalul Județean, marea problema este partea de resurse umane și comunicarea oamenilor cu cadrele de specialitate. Managementul nu poate să țina în frâu tot ceea ce înseamnă medici și asistente. Eu vă spun că am asistat la o discuție cu șefii de secție care nu mi-a plăcut deloc. Ei nu sunt o echipă acolo. În loc să găsească soluții, găsesc probleme. Iar problemele țin de ei, de actul medical, de buna funcționare a spitalului”, a declarat președintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac.

Articolul precedentAmendati de Politia Locala pentru aruncarea gunoaielor in locuri nepermise
Articolul următor99% din umbreluțele de pe Regală nu au fost furate!