Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a fost astăzi în vizită la Brăila, alături de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Tot în Brăila s-au întâlnit cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Transporturilor a vorbit despre lucrările care se realizează pentru ridicarea podului peste Dunăre și a vrut să clarifice care va fi sursa de finanțare a acestui proiect.

Se întâmplă numai lucruri bune, constructorul lucrează foarte bine, este în avans cu unele lucrări, avem premisele chiar terminării înainte de termen a acestui proiect. După cum arată graficul de lucrări așa se întâmplă. Plățile sunt la zi, avem 124 de milioane deja făcute plăți.

Cererea de finanțare, ceea ce eu mințit alții și s-au dus cu informații false la Bruxelles, că nu ar fi trafic, a venit inclusiv domnul Carsten Rasmussen(șeful Unității pentru România la Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană a CE) acum o lună, la pod. El a văzut exact care este traficul. Contractul de finanțare este semnat, mai este doar o problemă de definitivare a deciziei. În proporție de 99%, proiectul este făcut din fonduri europene”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Brăila.

 

 

Contractul pentru construcţia Podului de la Brăila a fost semnat în ianuarie, în ultima zi de mandat a primului ministru brăilean, Mihai Tudose, cu asocierea italo-niponă ASTALDI S.p.A. – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO. LTD

Cu o valoare de 1,99 miliarde de lei, fără TVA, acesta cuprinde 12 luni de proiectare, 36 luni de execuție şi o perioadă de garanție a lucrărilor de 120 luni.

Articolul precedentMinistrul Sănătății în vizită de lucru la Brăila
Articolul următorVasile Varga, deputat PNL: ”Taxa de intrare în București este discriminatorie și afectează zeci de mii de români”