Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila va implementa până la data de 30 august 2021 un nou proiect european intitulat: „Agir contre l’illettrisme en milieu pénitentiaire en favorisant l’accès à la culture”, sub coordonarea organizației franceze Fédération des Oeuvres Laiques d’Indre-et-Loire și în parteneriat cu asociația Cultiv Associação de Ideias para a Cultura e Cidadania din Portugalia.

Coordonatorul național pentru România este dr. Eduard Claudiu BRĂILEANU, șef serviciu Relații cu Publicul în cadrul Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” Brăila, care va organiza activitatea pentru cele trei instituții românești implicate: Penitenciarul Brăila, Centrul de Detenție pentru Minori și Tineri Tichilești – Brăila și, desigur, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila.

Obiectivele proiectului vizează dezvoltarea de cunoștințe asupra activităților culturale care pot fi utile în atragerea deținuților către lectură; dezvoltarea unei rețele europene de schimb de bune practici în domeniul proiectului; dezvoltarea consultării deținuților asupra activităților culturale propuse.

În fiecare din cele trei țări implicate vor avea loc activități de stimularea a lecturii și de combatere a analfabetismului în penitenciare.

Articolul precedentMedic de la Spitalul de Psihiatrie Obregia acuzat de luare de mită
Articolul următorDănăilă prima ieșire publică după ce Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor la Brăila