Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

Ministerul Dezvoltării a anunţat, miercuri seară, că Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. 

Potrivit documentului, județului Brăila i-a fost repartizată suma de 6365 mii de lei, din care 1005 mii lei a revenit Consiliului Județean. În schimb primăria municipiului Brăila nu a primit niciun leu, la fel ca și alte două primării din județ, Măxineni – primar USR, și Racovița – primar PMP. Din cele 13 primării conduse de PNL, 11 au primit câte 300 mii de lei. Doar primăriile Tichilești – cu 200 mii lei, și Ulmu – cu 60 mii lei, au primit mai puțin decât celelalte primării liberale. Primăriile celor 3 orașe din județul Brăila au primit câte 100 mii lei, toate fiind conduse de primari PSD. Dintre primăriile PSD doar Galbenu a primit 300 mii lei, celelalte primind câte 50 mii lei, indiferent de populație și puterea economică din zonă. În total, primăriile PNL au primit 3560 mii lei, adică 55,93% din suma alocată întregului județ. Asta în condițiile în care PNL conduce doar 13 din cele 44 de primării ale județului Brăila, Consiliul Județean fiind condus tot de PSD.  Suma primită de primăriile PNL reprezintă 66,4% din totalul sumelor alocate primăriilor din județ, în contextul în care primăriile din județ reprezintă doar 29,54% din totalul primăriilor din județ. 

Banii au fost alocați pentru plata cheltuielilor urgente până la finalul anului pentru cofinanțări proiecte din fonduri externe nerambursabile sau programe naționale, cheltuieli neeligibile, corecții financiare, cheltuieli curente urgente.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila