Pe final de an 2019, ministrul muncii Viorela Alexandru a făcut, în zilele lucrătoare dinainte de Crăciun, un simplu test. A telefonat fiecărei Case Județene de Pensii în care a vrut să ceară informații despre completarea unui dosar de pensionare sau de depunerea unui dosar de pensionare.

La nivelul țării, din 41 de Case Județene de Pensii apelate, doar 12 au răspuns la telefon. Ministrul a spus că a avut și surprize plăcute, inclusiv Case județene care preiau cereri și documente online.

”Primul contact între instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii și cetățeni este, de foarte multe ori, prin intermediul telefonului. Oamenii cer minime îndrumări. Au nevoie de confirmarea unor informații afișate pe paginile de internet. Dacă le-ar primi, o parte dintre problemele ridicate s-ar lămuri de la început. Sunt oameni în vârstă cei care sună, de regulă. Pentru ei, oferirea unor minime informații, prin telefon, contează mult, salvează un drum parcurs cu dificultate de acasă la instituție. Aceștia se deplasează greu, mai ales în sezonul rece” a scris Violeta Alexandru pe pagina ei de facebook, unde a postat și un filmuleț cu convorbirile avute cu o parte dintre Casele de Pensii, printre care și cea din Brăila.

Iată cum i s-a răspuns la Casa Județeană de Pensii Brăila: