Cursă de căruțe organizată pentru al 8-lea an la Ianca

Cursă de căruțe organizată pentru al 8-lea an la Ianca
Cursă de căruțe organizată pentru al 8-lea an la Ianca

Sute de oameni din oraşul brăilean Ianca, dar și din alte localități, s-au adunat sâmbătă, pe un câmp de la marginea localităţii, pentru a urmări tradiţionala cursă de căruţe ”Cupa Sfântului Gheorghe”, ajunsă la cea de-a opta ediţie.

La competiţia organizată de Primăria Ianca şi omul de afaceri Cătălin Dogărescu, sâmbătă, la ora 12.00, pe o pistă special amenajată, în lungime de 600 de metri, au participat 30 de atelaje, dintre care două din județul Călăraşi, iar restul din 14 localităţi din judeţul Brăila. Unele dintre aceste utilaje erau modificate pentru curse şi dotate cu frâne.

Totul a început în urmă cu opt ani, când Cătălin Dogărescu a invitat pe câmp mai mulţi prieteni care se lăudau că au cai iuţi. A amenajat o pistă pe islaz și acela care a trecut primul linia de sosire câştigă. Întrecerea de atunci s-a transformat în concursul de astăzi.

La concursul de anul acesta calul Jardel, în vârstă de un an și nouă luni a ocupat locul 1 la cursa atelaje. Proprietarul calului este din localitatea Unirea. Iapa Steluță s-a clasat locul 2 în cursa atelaje. Ea are vârsta de 4 ani și a venit din localitatea Gropeni. Pentru prima data s-a desfășurat cursa galop unde câștigător a fost armăsarul Pintea, în vârstă de 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.