Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus i-a determinat pe judecătorii Curții de apel Timișoara să utilizeze noile tehnologii pentru audierea suspecților. De exemplu, judecătorii l-au audiat pe whatsapp pe un bărbat de 52 de ani, din Brăila, intrat în țară pe 17 martie 2020 prin punctul de trecere a frontierei Cenad și plasat în carantină la spitalul de boli infecțioase Victor Babeș din Timișoara, cu suspiciune de coronavirus, potrivit G4media.ro.

Instanța nu a emis mandat de arestare provizorie în vederea predării suspectului în Luxemburg, ci l-a plasat sub control judiciar în carantină la spital, urmând ca solicitarea de predare să fie analizată pe fond la data de 31 martie.

Față de brăileanul de 52 de ani, autoritățile din Luxemburg a emis la data de 3 martie a.c. un mandat european de arestare pentru comiterea de infracțiuni contra proprietății.

Curtea de Apel Timiș a respins propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara privind arestarea provizorie a persoanei urmărite internaţional CIUTACU MIHĂIŢĂ – cetăţean român, în prezent internat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara şi dispune punerea în libertate a acestuia. Curtea a dispus luarea faţă de persoana urmărită internaţional CIUTACU MIHĂIŢĂ a măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.03.2020 până la data de 15.04.2020. Instanța a încredinţat supravegherea respectării de către persoana solicitată a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar IPJ Timiş – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare, (iar în caz de externare din spital, la IPJ Brăila – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare).

Instanța a luat decizia de control judiciar pentru a nu exista riscul unei infectări cu COVID19 a celorlalte persoane aflate în arest preventiv.