În decurs de o lună, firma Astaldi care realizează podul suspendat peste Dunăre, dintre Tulcea și Brăila, va primi avansul pentru materialele necesare construcției.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a declarat că nu există niciun fel de probleme privind investiția Pod suspendat peste Dunăre, în momentul de față fiind bugetat avansul pentru achiziționarea materialelor necesare.

Pe partea Brăilei lucrurile nu sunt deloc avansate, abia la sfârșitul lunii februarie fiind termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitația pentru terenul unde ar urma să se organizeze șantierul.

„Este deja bugetat avansul care se va da în decurs de o lună celor de la Astaldi, întrucât toată lumea așteaptă avansul pentru a fi făcute comenzile de către subcontractori pentru materialele care intră în operă. Din câte am înțeles, Fincantieri, prin Șantierul Naval Tulcea, se ocupă de managementul a ceea ce înseamnă construcția metalică a podului de peste Dunăre și deja își caută subcontractori din județele Tulcea și Constanța, pentru componentele mici ale podului“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Săptămâna viitoare, va avea loc la București o întâlnire la nivel ministerial cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai firmei Astaldi, pentru asigurarea unei bune desfășurări a investiției.

Articolul precedentSă spunem NU cancerului, expoziție de lucrări de specialitate
Articolul următorArticole de încălțăminte și îmbrăcăminte contrafăcute confiscate de la 3 comercianți din Brăila