Dacia Unirea Brăila a ajuns la a șaptea înfrângere consecutivă și la 43 de goluri primite și trei marcate în ultimele 7 etape din Liga a 2-a. Înfrângerea cu 5-2 (1-0) în meciul cu Daco Getica București a fost a 25-a pentru Dacia Unirea Brăila în acest campionat.

Această înfrângere a dus la primirea golului cu numărul 115, dar brăilenii au reușit să înscrie două goluri, care i-au adus la cota 30 goluri marcate în 36 de meciuri, fiind totodată echipa cu cea mai slabă apărare și cele mai multe meciuri pierdute.

Daco Getica a avut prima ocazie de a deschide scorul în minutul 9, când Bustea a șutat de la 10 metri, iar Moldoveanu a salvat cu piciorul. În minutul 20 Jallow pătrunde în careu, însă Gavrilaş a ieșit şi l-a blocat pe atacantul brăilenilor. În minutul 28 Muşat a centrat în careu pentru Bustea, dar acesta a reluat peste poartă din 8 metri.

Gazdele au reușit să deschidă scorul în minutul 43. Philippe Nsiah a şutat pe jos de la 22 de metri, plasat, în stânga portarului Moldoveanu, 1-0.

La 3 minute de la reluare Daco-Getica a marcat pentru 2-0. La centrarea din corner a lui Nsiah, Ion Prodan a recentrat și Andrei Vladimir Georgescu a şutat puternic din 7 metri şi a marcat. În minutul 51 Călinţaru a centrat în careu, Nsiah a reluat cu capul din 8 metri, dar Moldoveanu a reţinut.

În minutul 57 Leonard Coteț a centrat de pe partea dreaptă, iar Vlad Motroc a deviat mingea cu capul în propria poartă, brăilenii reducând di handicap, 2-1. Trei minute mai târziu gazdele au marcat pentru 3-1. Nsiah a centrat în careu și Ion Prodan a trimis cu capul din 6 metri în poarta lui Moldoveanu.

În minutul 67 Moldoveanu a pierdut o minge în afara careului, Philippe Nsiah a recuperat și a lobat mingea de la 20 de metri peste portarul brăilenilor, 4-1.

În minutul 83, Gabriel Plumbuitu, juniorul de 15 ani al gazdelor, a debutat cu gol la Daco-Getica şi în Liga a 2-a. Acesta a reluat în plasă din 6 metri o centrare venită de la Vladimir Georgescu.

Cu patru minute înaintea finalului de meci brăilenii au marcat al doilea gol. Ciucureanu l-a angajat cu o pasă în adâncime pe Momodou Jallow, care a scăpat singur cu portarul Gavrilaş, a trecut de acesta şi a înscris în poarta goală.

Daco-Getica: Gavrilaş – Călinţaru, I. Prodan, Motroc, Muşat – D. Cârjan (Plumbuitu 79′), Cotigă (Tudorică 46′) – C-tin. Dedu, Vl. Georgescu, Bustea (Raph. Stănescu 53′) – Nsiah. Antrenor: Marius Baciu

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – Coteţ, Diakite, Subţirică, Van den Driest – Şt. Sava (Băcanu 46′), Căruţă, Val. Robu (Duţu 79′), M. Mihalcea, Ciucureanu – Jallow. Antrenor: Florentin Petre

În penultima etapă a Ligii a 2-a Dacia Unirea va juca pe teren prorpiu cu Farul Constanța, sâmbătă, 25 mai, de la ora 11.00. Acesta va fi ultimul meci în Liga a 2-a pentru Dacia Unirea, care în sezonul următor va evolua în Liga a 3-a de unde va încerca să revină în al doilea eșalon cât mai rapid. Echipa din Constanța își va juca în acest meci salvarea matematică de la retrogradare.

Articolul precedentActivități cultural-sportive, monitorizate de Poliția Locală
Articolul următorPeste 40 de șoferi au rămas fără permis în ultima săptămână