Dacia Unirea Brăila a ajuns la a șaptea înfrângere consecutivă și la 43 de goluri primite și trei marcate în ultimele 7 etape din Liga a 2-a. Înfrângerea cu 5-2 (1-0) în meciul cu Daco Getica București a fost a 25-a pentru Dacia Unirea Brăila în acest campionat.

Această înfrângere a dus la primirea golului cu numărul 115, dar brăilenii au reușit să înscrie două goluri, care i-au adus la cota 30 goluri marcate în 36 de meciuri, fiind totodată echipa cu cea mai slabă apărare și cele mai multe meciuri pierdute.

Daco Getica a avut prima ocazie de a deschide scorul în minutul 9, când Bustea a șutat de la 10 metri, iar Moldoveanu a salvat cu piciorul. În minutul 20 Jallow pătrunde în careu, însă Gavrilaş a ieșit şi l-a blocat pe atacantul brăilenilor. În minutul 28 Muşat a centrat în careu pentru Bustea, dar acesta a reluat peste poartă din 8 metri.

Gazdele au reușit să deschidă scorul în minutul 43. Philippe Nsiah a şutat pe jos de la 22 de metri, plasat, în stânga portarului Moldoveanu, 1-0.

La 3 minute de la reluare Daco-Getica a marcat pentru 2-0. La centrarea din corner a lui Nsiah, Ion Prodan a recentrat și Andrei Vladimir Georgescu a şutat puternic din 7 metri şi a marcat. În minutul 51 Călinţaru a centrat în careu, Nsiah a reluat cu capul din 8 metri, dar Moldoveanu a reţinut.

În minutul 57 Leonard Coteț a centrat de pe partea dreaptă, iar Vlad Motroc a deviat mingea cu capul în propria poartă, brăilenii reducând di handicap, 2-1. Trei minute mai târziu gazdele au marcat pentru 3-1. Nsiah a centrat în careu și Ion Prodan a trimis cu capul din 6 metri în poarta lui Moldoveanu.

În minutul 67 Moldoveanu a pierdut o minge în afara careului, Philippe Nsiah a recuperat și a lobat mingea de la 20 de metri peste portarul brăilenilor, 4-1.

În minutul 83, Gabriel Plumbuitu, juniorul de 15 ani al gazdelor, a debutat cu gol la Daco-Getica şi în Liga a 2-a. Acesta a reluat în plasă din 6 metri o centrare venită de la Vladimir Georgescu.

Cu patru minute înaintea finalului de meci brăilenii au marcat al doilea gol. Ciucureanu l-a angajat cu o pasă în adâncime pe Momodou Jallow, care a scăpat singur cu portarul Gavrilaş, a trecut de acesta şi a înscris în poarta goală.

Daco-Getica: Gavrilaş – Călinţaru, I. Prodan, Motroc, Muşat – D. Cârjan (Plumbuitu 79′), Cotigă (Tudorică 46′) – C-tin. Dedu, Vl. Georgescu, Bustea (Raph. Stănescu 53′) – Nsiah. Antrenor: Marius Baciu

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – Coteţ, Diakite, Subţirică, Van den Driest – Şt. Sava (Băcanu 46′), Căruţă, Val. Robu (Duţu 79′), M. Mihalcea, Ciucureanu – Jallow. Antrenor: Florentin Petre

În penultima etapă a Ligii a 2-a Dacia Unirea va juca pe teren prorpiu cu Farul Constanța, sâmbătă, 25 mai, de la ora 11.00. Acesta va fi ultimul meci în Liga a 2-a pentru Dacia Unirea, care în sezonul următor va evolua în Liga a 3-a de unde va încerca să revină în al doilea eșalon cât mai rapid. Echipa din Constanța își va juca în acest meci salvarea matematică de la retrogradare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here