Dacia Unirea Brăila a reușit astăzi o victorie clară în fața uneia dintre echipele care mai sperau că pot termina pe primele două locuri în clasamentul seriei a II-a din Liga a 3-a. Echipa lui Florentin Petre, cu Patrick Petre în rol de servant, a câștigat meciul cu Sporting Liești cu 4-0 (3-0).

Meciul a fost dominat în mare parte de echipa brăileană, chiar dacă oaspeții au avut o oportunitate de a deschide scorul în minutul 7, când portarul Andrei a respins o minge grea în corner, iar în urma loviturii de la colț Arnoud as-a interpus în calea mingiei, iar cei de la Liești au cerut penalty pentru un henț la fundașul de la Brăila. 

În minutul 11 Ioniță a fost faultat la 40 de metri. Patrick Petre a executat lovitura liberă trimițând în mijlocul careului, iar Raphael Stănescu a trmis cu capul în poartă, de la 8 metri, 1-0. 

În minutul 16,Dragoș Mucuță a scăpat spre poarta brăilenilor, dar a fost faultat la marginea careului de Stănciulescu. Lovitura liberă executată pe colțul scurt a fost respinsă în corner de portarul Andrei. În minutul 26 PPetre a executat o lovirură liberă și a trimis mingea în careu, dar Stănescu din 3 metri nu a reușit să trimită în poartă. În minutul 28 Petre a primit o minge la 14 metri, ușor lateral dreapta, dar a șutat pe lângă poartă. 

În minutul 34, Petre a pătruns pe dreapta și a centrat în mijlocul careului, iar Ioniță a trimis în poartă de la 8 metri, 2-0. În minutul 37, la un corner de pe dreapta, Petre a centrat la prima bară, iar George Apostol s-a înălțat și a trimis în plasă de la 6 metri, pe colțul scurt, 3-0.

În minutul 46, portarul oaspeților a ieșit la marginea careu lui și a respins o minge, care a ajuns însă la Ioniță, dar acesta a trimis de la circa 30 de metri peste poarta goală. La următoarea fazăSporting Liești are o ocazie de a marca, dar Andrei a reținut.

În Minutul 48 Patrick Petre a fost lasat în partea dreaptă, a pătruns până la marginea careului, de unde a trimis un șut centrare pe colțul lung, iar raphael Stănescu a înscris din alunecare, 4-0. 

În minutul 54 Petre a intrat în careu, dar a șutat peste poartă. Un minut mai târziu, Patrick Petre a centrat de pe dreapta, la bara a doua, dar Stănescu a reluat din 6 metri peste poartă.  

În minutul 60 Mihu a șutat de la circa 25 de metri, dar peste poarta apărată de Andrei. În minutul 66, același jucător a executat o lovitură liberă din apropierea colțului terenului, dar portarul Brăilei a respins. Un minut mai târziu Duțu a scăpat spre poarta oaspeților, dar a fost faultat din spate de Mihu și arbitrul i-a acordat acestuia al doilea cartonaș galben, iar Sporting a rămas în 10 oameni pe teren. Petre a bătut lovitura liberă de la 25 de metri, peste zid, la colțul scurt, dar Vădeanu a reținut de lângă bară. 

În minutul 75 Grigoraș a șutat de la circa 25 de metri, dar pe lângă poarta apărată de Andrei. În minutul 81 Petre a pasat pentru Apostol, care a intrat în careu și a șutat, dar Vădeanu a respins cu piciorul. În minutul 89 Grigoraș a șutat de la marginea careului, dar portarul Mihai a respins cu piciorul. În minutul 90+1 Sava a șutat de la 14 metri în portar și mingea a ieșit în corner. Petre a executat lovitura de la colț Batchabi a trimis cu capul spre poartă, Vădeanu a respins în lateral, iar Petre a trimis din nou în careu, însă Apostol a șutat în portar și rezultatul final a rămas 4-0.

Dacia Unirea Brăila: Andrei (min. 78 Mihai) – Cocîrlă (min. 78 Batchabi), Fendoung, Stănciulescu, Păvălache – V. Robu, Ioniță  (min. 60 Apostolache), Apostol, Vâlceanu (min. 63 Sava)- P. Petre, R. Stănescu (min. 63 Al. Duțu). 

Sporting Liești: Vădeanu – Bucevschi, Maftei, Voicu, Manau, Chiriac, Iancu, Moldoveanu. Milea, Zărnescu, Mucuță. În repriza a doua au mai intrat Grigoraș, Mihu, Ștefănescu, Munchiu și Călin. 

După 15 etape, Dacia Unirea va rămâne pe locul 2, cu 32 de puncte, iar Sporting Liesști, pe locul 4, cu 26 de puncte.

 

Sursa: Realitatea de Braila