Dacia Unirea Brăila a obținut prima victorie în Liga a 3-a, reușind să câștige cu 3-2 (1-1) meciul cu Recolta Gheorghe Doja. Meciul cu echipa din Ialomița nu a fost unul atât de ușor cu părea, oaspeții având în prima jumătate de oră 5-6 mari ocazii de gol.

Echipa lui Florentin Petre nu mai câștigase vreun meci oficial din 10 aprilie 2019, când a învins pe teren propriu pe Energeticianul, cu scorul de 3-1. De atunci, echipa brăileană a jucat meciurile mai mult cu juniori pe teren și a fost victimă sigură. Nici acum echipa lui Florentin Petre nu a realizat toate transferurile, în tribunele de la Însurăței luând loc trei dintre străinii aduși la Brăila, dar pentru care nu a sosit cartea verde.

Prima fază periculoasă s-a petrecut în minutul 2, când Robu i-a pasat lui Cosentino, iar centrarea acestuia în fața porții a fost reținută de portarul ialomițenilor. Două minute mai târziu Sava a centrat din dreapta la bara a doua, dar reluarea lui Brice Goupy, din 4 metri, a fost respinsă în corner de Toma.

În minutul 6 oaspeții puteau deschide scorul. Pe un contraatac rapid, Herea a intrat în careu, și a șutat de la circa 14 metri lateral stânga, însă mingea a lovit bara porții lui Tudor și a revenit în teren la Anton. Acesta, din 8 metri, a șutat peste poartă.

În minutul 10 oaspeții au avut o altă mare ocazie de a deschide scorul. Anton a intrat în careul brăilenilor, în lateral dreapta, dar șutul său pe colțul scurt a fost reținut de Tudor.

În minutul 12 Recolta Gheorghe Doja și-a mai trecut în cont alte două ocazii de a deschide scorul. Herea a scăpat pe partea dreaptă, din poziție suspectă de offsaid, a centrat în careu pentru Buda, care a trimis peste poartă din poziție foarte bună. Brăilenii au repus din colțul careului mic, dar au pierdut mingea rapid și Buda a scăpat pe centru, a intrat în careu, dar șutul său de la 14 metri, pe lângă Tudor, a trecut puțin pe lângă bara din dreapta porții brăilenilor.

În minutul 15 a fost rândul lui Topală să își treacă numele pe lista celor care ratează, după un șut de la 17 metri pe lângă poartă. Tot el, în minutul 26, a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, a șutat spre poartă, mingea a căzut în fața porții și a sărit în bara din stânga portarului Tudor.

În minutul 27 Alexandru Herea a pătruns perpendicular pe poartă, trecând foarte ușor de jucătorii Daciei Unirea, și a șutat de la 14 metri, pe lângă Tudor, reușind să deschidă scorul 0-1.

După golul marcat iureșul ofensiv al oaspeților s-a temperat și elevii lui Florentin Petre au preluat inițiativa.

În minutul 38 fundașul central Bady a urcat în atac, a pătruns pe partea stângă și a intrat în careu, de unde a centrat în fața porții, iar Rareș Cristea a trimis în plasă de la 4 metri, 1-1.

Până la pauză meciul s-a echilibrat, fără alte ocazii la cele două porți și s-a încheiat prima repriză la scorul de 1-1.

În minutul 49, Dacia Unirea a trecut în avantaj pe tabela de marcaj. Mingea a ajuns în careul la Sava, care i-a pasat scurt lui Rareș Cristea, iar acesta a șutat de la 14 metri lateral stânga pe colțul lung și l-a învins pe Marian Petre, 2-1.

În minutul 52 Toma a executat o lovitură liberă din preajma careului, dar șutul său a trecut puțin peste poarta lui Tudor. În minutul 61 Munteanu a trimis o pasă în diagonală de 40 de metri pentru Sava, acesta a centrat în careu pentru Răzvan Băcanu, care a reluat de la 10 metri în poartă, 3-1.

În minutul 69, Aldea a centrat de pe stânga, Topală a recentrat cu capul în fața porții și Vlăduț Popescu a reluat în poartă din 4 metri, 3-2. În minutul 77 Topală a centrat de pe dreapta, iar Moroianu a respins cu capul în corner, fiind foarte aproape de un autogol. Un minut mai târziu Aldea a executat o lovitură liberă de la 18 metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă vinclul din dreapta portarului Tudor.

În minutul 85 Duțu a centrat în careu, iar Robu a trimis peste poartă. Un minut mai târziu Sava a centrat în careu, iar Robu, din blonjon, a trimis cu capul în bară. Oaspeții au rămas în 10 din minutul 88, când Aldea a comis un atac imprudent la centrul terenului la Moroianu și a primit al doilea galben.

În minutul 90+3 oaspeții au treut pe lângă egalare, dar centrarea lui Popescu nu a găsit nici un coechipier care să trimită spre poartă și Dacia Unirea și-a trecut în cont toate cele trei puncte după o victorie cu 3-2, nu lipsită de emoții.

Dacia Unirea Brăila: Tudor – Munteanu, Bady, Moroianu, Cosentino – Sava Mihalcea, Brice Goupy, V. Robu, R. Băcanu (min. 63 Al. Duțu) – R. Cristea.

Recolta Gheorghe Doja: Marian Petre – Mihail Petre, Toma, Neagu, Andrei (min. 80 Vîlcu) – Anton, Alexe, Khalil (min. 67 Aldea), Buda (min. 89 Ismană) – Topală, Herea (min. 58 Popescu).

Etapa următoare Dacia Unirea Brăila va juca în deplasare la FCSB 2.

Astăzi, de la ora 18.00, se vor juca celelalte meciuri din Liga a 3-a, seria a II-a. CS Făurei va juca în deplasare, la CS Tunari, iar Viitorul Ianca va primi vizita celor de la Metalul Buzău.

Articolul precedentDan Barna speră ca parlamentarii opoziției să susțină ideea alegerilor anticipate
Articolul următorMăsuri luate de Direcția de Asistență Socială Brăila privind necesitatea dezvoltării serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice