Dacia Unirea Brăila a obținut prima victorie în Liga a 3-a, reușind să câștige cu 3-2 (1-1) meciul cu Recolta Gheorghe Doja. Meciul cu echipa din Ialomița nu a fost unul atât de ușor cu părea, oaspeții având în prima jumătate de oră 5-6 mari ocazii de gol.

Echipa lui Florentin Petre nu mai câștigase vreun meci oficial din 10 aprilie 2019, când a învins pe teren propriu pe Energeticianul, cu scorul de 3-1. De atunci, echipa brăileană a jucat meciurile mai mult cu juniori pe teren și a fost victimă sigură. Nici acum echipa lui Florentin Petre nu a realizat toate transferurile, în tribunele de la Însurăței luând loc trei dintre străinii aduși la Brăila, dar pentru care nu a sosit cartea verde.

Prima fază periculoasă s-a petrecut în minutul 2, când Robu i-a pasat lui Cosentino, iar centrarea acestuia în fața porții a fost reținută de portarul ialomițenilor. Două minute mai târziu Sava a centrat din dreapta la bara a doua, dar reluarea lui Brice Goupy, din 4 metri, a fost respinsă în corner de Toma.

În minutul 6 oaspeții puteau deschide scorul. Pe un contraatac rapid, Herea a intrat în careu, și a șutat de la circa 14 metri lateral stânga, însă mingea a lovit bara porții lui Tudor și a revenit în teren la Anton. Acesta, din 8 metri, a șutat peste poartă.

În minutul 10 oaspeții au avut o altă mare ocazie de a deschide scorul. Anton a intrat în careul brăilenilor, în lateral dreapta, dar șutul său pe colțul scurt a fost reținut de Tudor.

În minutul 12 Recolta Gheorghe Doja și-a mai trecut în cont alte două ocazii de a deschide scorul. Herea a scăpat pe partea dreaptă, din poziție suspectă de offsaid, a centrat în careu pentru Buda, care a trimis peste poartă din poziție foarte bună. Brăilenii au repus din colțul careului mic, dar au pierdut mingea rapid și Buda a scăpat pe centru, a intrat în careu, dar șutul său de la 14 metri, pe lângă Tudor, a trecut puțin pe lângă bara din dreapta porții brăilenilor.

În minutul 15 a fost rândul lui Topală să își treacă numele pe lista celor care ratează, după un șut de la 17 metri pe lângă poartă. Tot el, în minutul 26, a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, a șutat spre poartă, mingea a căzut în fața porții și a sărit în bara din stânga portarului Tudor.

În minutul 27 Alexandru Herea a pătruns perpendicular pe poartă, trecând foarte ușor de jucătorii Daciei Unirea, și a șutat de la 14 metri, pe lângă Tudor, reușind să deschidă scorul 0-1.

După golul marcat iureșul ofensiv al oaspeților s-a temperat și elevii lui Florentin Petre au preluat inițiativa.

În minutul 38 fundașul central Bady a urcat în atac, a pătruns pe partea stângă și a intrat în careu, de unde a centrat în fața porții, iar Rareș Cristea a trimis în plasă de la 4 metri, 1-1.

Până la pauză meciul s-a echilibrat, fără alte ocazii la cele două porți și s-a încheiat prima repriză la scorul de 1-1.

În minutul 49, Dacia Unirea a trecut în avantaj pe tabela de marcaj. Mingea a ajuns în careul la Sava, care i-a pasat scurt lui Rareș Cristea, iar acesta a șutat de la 14 metri lateral stânga pe colțul lung și l-a învins pe Marian Petre, 2-1.

În minutul 52 Toma a executat o lovitură liberă din preajma careului, dar șutul său a trecut puțin peste poarta lui Tudor. În minutul 61 Munteanu a trimis o pasă în diagonală de 40 de metri pentru Sava, acesta a centrat în careu pentru Răzvan Băcanu, care a reluat de la 10 metri în poartă, 3-1.

În minutul 69, Aldea a centrat de pe stânga, Topală a recentrat cu capul în fața porții și Vlăduț Popescu a reluat în poartă din 4 metri, 3-2. În minutul 77 Topală a centrat de pe dreapta, iar Moroianu a respins cu capul în corner, fiind foarte aproape de un autogol. Un minut mai târziu Aldea a executat o lovitură liberă de la 18 metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă vinclul din dreapta portarului Tudor.

În minutul 85 Duțu a centrat în careu, iar Robu a trimis peste poartă. Un minut mai târziu Sava a centrat în careu, iar Robu, din blonjon, a trimis cu capul în bară. Oaspeții au rămas în 10 din minutul 88, când Aldea a comis un atac imprudent la centrul terenului la Moroianu și a primit al doilea galben.

În minutul 90+3 oaspeții au treut pe lângă egalare, dar centrarea lui Popescu nu a găsit nici un coechipier care să trimită spre poartă și Dacia Unirea și-a trecut în cont toate cele trei puncte după o victorie cu 3-2, nu lipsită de emoții.

Dacia Unirea Brăila: Tudor – Munteanu, Bady, Moroianu, Cosentino – Sava Mihalcea, Brice Goupy, V. Robu, R. Băcanu (min. 63 Al. Duțu) – R. Cristea.

Recolta Gheorghe Doja: Marian Petre – Mihail Petre, Toma, Neagu, Andrei (min. 80 Vîlcu) – Anton, Alexe, Khalil (min. 67 Aldea), Buda (min. 89 Ismană) – Topală, Herea (min. 58 Popescu).

Etapa următoare Dacia Unirea Brăila va juca în deplasare la FCSB 2.

Astăzi, de la ora 18.00, se vor juca celelalte meciuri din Liga a 3-a, seria a II-a. CS Făurei va juca în deplasare, la CS Tunari, iar Viitorul Ianca va primi vizita celor de la Metalul Buzău.