Dacia Unirea Brăila nu a emis mari pretenții în deplasarea de la Râmnicu Vâlcea, unde a jucat ultimul meci din acest sezon din Liga a 2-a, cu CSC Șelimbăr. Echipa din Sibiu s-a impus fără drept de apel cu 6-0 (2-0), toate golurile fiind marcate în urma unor grave erori în apărarea brăileană. 

Șelimbăr a început cu o primă situație de gol în minutul 3, când Ciocâlteu a șutat pe lângă stâlpul din dreapta lui Duță, de la 25 de metri, din voleu, o minge respinsă de apărarea brăileană după o lovitură liberă executată de Tătar. În minutul 8 Tătar a încercat să-l surprindă pe Duță cu un șut plasat, la colțul lung, dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, dar portarul brăilenilor a reușit să respingă. În minutul 14, la o centrare de pe dreapta a lui Monea, Ciocîlteu a reluat cu capul, din 6 metri, pe lângă poartă. 

Brăilenii au ripostat în minutul 24, cu un șut al lui Petrache din colțul acreului mare, dar mingea nu a găsit cadrul porții. Un minut mai târziu, Robu l-a deposedat pe Tătar, la 30 de metri de poarta gazdelor, a pătruns până în careu și a șutat de la 14 metri, dar Gal a scos de sub transversală, în corner.

În minutul 34, după un corner de pe stânga executat de Tătar, iar Telcean a reluat cu capul de lângă Robu, de la 7 metri, lângă bara din dreapta, 1-0.

În minutul 37 gazdele și-au majorat avantajul. Tătar a executat o lovitură liberă de la circa 25 de metri lateral stânga, a centrat în careu, iar Bogdan Vișaa trimis cu capul, din 8 metri, luându-i fața lui Moroianu, lângă bara din stânga lui Duță, 2-0. 

În minutul 45+1, Mubele a primit din aut o minge aruncată de Tătar, l-a depășit pe Leu și a intrat în careu, de unde a trimis la 6 metri pentru Yazalde, care a deviaa alături, la colțul lung, astfel că scorul la pauză a rămas 2-0 pentru Șelimbăr. 

În repriza a doua dominarea gazdelor a continuat și în minutul 53 Yazalde a șutat de la 15 metri, dar mingea a fost deviată în corner de Duță. 

În minjutul 59 Yazalde a avansat în partea dreaptă și a trimis pe jos, în fața porții, iar Firmin Mubele a deviat din 4 metri, cu călcâiul, pe colțul lung, și l-a învins pe Duță, 3-0. 

În minutul 63 Ciocâlteu a câștigat un duel pentru minge, cu Sava, la marginea careului oaspeților și a șutat în plasa laterală, la bara a doua, de la 14 metri, 4-0. 

În minutul 76, Dacia Unirea a avut o tresărire de orgoliu. După o acțiune personală a lui Robu, acesta i-a pasat în dreapta lui Vartolomei, care a șutat de la 20 de metri, dar Gal a respins în lateral. Câteva secunde mai târziu Vartolomei a încercat o pătrundere pe dreapta, dar a fost deposedat la 16 metri. 

În minutul 85 Curtean i-a pasat în careu lui Vecerdea, aflat la limita offsaidului, iar acesta a șutat din 11 metri, poziție centrală, pe lângă portarul Duță, ieșit la marginea careului mic, 5-0. 

În minutul 86 Moroianu, urcat în atac, a șutat de la circa 25 de metri, dar slab, și mingea a trecut pe lângă poartă. 

În minutul 88 CSC 1599 Șelimbăr a marcat pentru 6-0. Adrian Cîrstean a primit o pasă de la Cărăruș și l-a învins pe Duță cu un șut din centrul careului mare.

În minutul 90, Robu a fost faultat la 25 de metri de poarta gazdelor, dar șutul lui Petrache, din lovitură liberă, s-a dus peste poarta lui Gal și scorul final a rămas 6-0. 

CS Comunal Șelimbăr: R. Gal – Monea, Vișa, Tud. Telcean, Rob. Boboc (min. 69 Curtean), Mubele (min. 60 Buzan), Al. Luca (min. 60 Buzan), D. Tătar , Yameogo (min. 60 Cărăuș), Yazalde, Ciocâlteu (min. 69 Cîrstean). Antrenor: Eugen Beza

Dacia Unirea Brăila: V. Duță (cpt.) – Cr. Leu (min. 55 Palade), Moroianu, Mocanu, Bădilaș, Șt. Sava (min. 64 Boroșu), Yaya Zoua (min. 74 Passi Njopgang), Acolatse, Val. Robu, A. Petrache, Al. Duțu (min. 64 Vartolomei). Antrenr: Laurențiu Ivan.

 

Sursa: Realitatea de Braila