Dacia Unirea Brăila a promovat în Liga a 2-a după ce a câștigat cu 1-0 (0-0) meciul retur al barajului de promovare cu Oțelul Galați. Brăilenii s-au apărate foarte bine după remiza din tur și au încercat să riposteze pe contraatac, iar la unul dintre ele au reușit și golul victoriei.

Meciul nu a fost unul de un nivel ridicat, duelul echipelor de pe teren fiind mai mult unul în care niciuna dintre echipe nu a dorit să riște. În minutul 9 Petre a preluat cu călcâiul în careu, în dreapta, și a vrut să pătrundă pe lângă Ghiocel, însă fundașul Oțelului a protejat bine, iar atacantul brăilenilor a căzut și a cerut penalty, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. În minutul 18 gălățenii au avut un prim șut pe poartă. Cîrjan a șutat slab de la 20 de metri și portarul Andrei a reținut. În minutul 21 Stoian a executat o lovitură liberă și a trimis în careu, la 6 metri, dar lovitura de cap a lui Răducan a trecut paralel cu poarta. În minutul 26 Stoian a șutat de la marginea careului, dar Andrei a reținut. Brăilenii au pornit un atac la capătul căruia Petre a centrat în careu, iar Stănescu a reluat din 10 metri peste poartă.

În minutul 29 Neagu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta și a trimis în careu, de unde Răducan a reluat cu capul dar Andrei a respins în față, iar Robu a îndepărtat pericolul. În minutul 39 Nica a șutat din lateral dreapta, dar mingea a trecut peste poarta gazdelor. Scorul la pauză a rămas 0-0.

În minutul 47 Dacia Unirea a avut o lovitură liberă din lateral stânga, dar șutul lui patrick Petre a fost reținut de Dinu. În minutul 50 Batchabi a fost faultat la limita careului, în lateral stânga. Petre executat direct pe poartă, dar portarul gălățenilor a reținut.

În minutul 53 Dobre i-a pasat în adâncime lui Răducan, care a șutat slab de la 16 metri și Andrei a respins cu piciorul. În minutul 57 Stoian a centrat dintr-un corner, iar Cîrjan a reluat cu capul peste poartă. În minutul 66 Petre a executat un corner de pe stânga, Dinu a boxat și mingea a ajuns la 20 de metri la Vîlceanu, care a șutat mult peste poartă.

În minutul 72 Dobre a șutat la poartă, de la 22 de metri, dar Andrei a reușit să boxeze o minge care se ducea sub transversală. În minutul 83 Farcaș a centrat din banda dreaptă pe colțul scurt, iar Răducan din 3 metri nu a reușit să-l învingă pe portarul Andrei, care a respins în corner.

În minutul 86, când gălățenii atacau cu fundașii dincolo de linia de centru, Apostol a trimis o pasă pe contraatac pentru Cocîrlă și Ioniță, Cocîrlă a intrat în careu și i-a pasat lui Narcis Ioniță, acesta l-a driblat pe Dinu și a șutat la colțul lung, 1-0!

În minutul 88 Răducan a pătruns în careu pe dreapta, și a șutat din colțul careului de 6 metri direct în portar, ieșit la întâmpinare și împrejmuit de alți doi coechipieri veniți să-l ajute să blocheze. În minutul 90+4 Cocîrlă scapă pe contraatac în flancul drept, trage din marginea careului la colțul scurt, iar Dinu parează în corner și brăilenii au ținut de minge până la fluierul final care a consființit revenirea în Liga a 2-a a Daciei unirea Brăila după două sezoane petrecute în Liga a 3-a.

Dacia Unirea: Cristian Andrei – Marius Cocîrlă, Marius Moroianu, Cătălin Stănciulescu, Nicola Păvălache – Valentin Robu, George Apostol, Florin Lungu (cpt.), Robert Vâlceanu (Narcis Ioniță 85′) – Raphael Stănescu (Gabby Batchabi 46′), Patrick Petre (Andrei Apostolache 74′)

SC Oțelul: Iulian Dinu – Ștefan Farcaș, Stelian Cucu, Costin Ghiocel (cpt.), Marius Sevastian (Bogdan Gavrilă 74′) – Ionuț Neagu, Fernando Dobre (Denis Cireș 74′) – Cosmin Stoian, Alin Nica, Gabriel Răducan – George Cîrjan (Georgian Păun 74′)

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentBilanț coronavirus – 30 mai – Autoritățile anunță noile statistici – Câte infectări s-au înregistrat în ultimele 24 de ore
Articolul următorNavigaţia pe Dunăre interzisă până pe 19 iunie în zona lucrărilor Podului suspendat de la Brăila