Meciul de sâmbătă dimineața, dintre Dacia Unirea Brăila și Metaloglobus București a avut de toate, dar s-a terminat la egalitate. Într-un meci în care s-au marcat patru goluri și ambele echipe au fost la conducere pe tabela de marcaj, s-a acordat și un penalty, din care brăilenii au egalat, dar și un cartonaș roșu pentru căpitanul oaspeților, Ovidiu Herea.

Oaspeții puteau deschide scorul în minutul 3, la șutul de la 18 metri al lui Vlăduț Vlad, dar mingea a lovit bara din stânga porții apărate de Moldoveanu.

În minutul 17 Niță a aruncat o minge în careul oaspeților, pentru Onyeka Konyeha. Atacantul brăilenilor a preluat la 5 metri de poartă, lateral dreapta și a trimis pe colțul lung, 1-0, portarul oaspeților fiind simplu spectator.

În minutul 20 Metaloglobus putea să egaleze. Ovidiu Herea i-a pasat în lateral lui Neagu, care a șutat de la 18 metri puțin lateral stânga, pe lângă poarta lui Moldoveanu.

Meciul a intrat într-o perioadă de joc anost, fără faze de poartă, până pe finalul reprizei. În minutul 43, Metaloglobus a obținut o lovitură liberă de la 25 metri lateral dreapta. Negotei a centrat înalt în careu, pe bara a doua, Moldoveanu a ieșit greșit și Claudiu Herea a marcat cu capul, trimițând mingea în colțul lung, 1-1, rezultat cu care avea să se intre la pauză.

În repriza a doua oaspeții au început mai ofensiv și în minutul 53 Ionescu a pătruns în careul brăilenilor și de la 8 metri lateral stânga a șutat pe colțul lung, puțin pe lângă bară.

În minutul 56 Ovidiu Herea a trimis o minge în mijlocul careului brăilean. Fundașii brăileni s-au bâlbâit în încercarea de a degaja și Robert Vâlceanu a recuperat și a șutat de la 8 metri, pe colțul scurt, 1-2.

În minutul 60 Lungu a pătruns în careul gazdelor și rămas singur cu Moldoveanu a șutat de la 12 metri peste transversală.

În minutul 71 Claudiu Herea a șutat de la 16 metri, dar mingea s-a dus mult peste poartă.

În minutul 81 Ovidiu Herea a rămas singur cu portarul în careu, dar a șutat în acesta.

În minutul 85 Căruță a executat o lovitură liberă de la 25 metri lateral dreapta, a centrat pe bara a doua, dar Prunescu nu a ajuns la minge. Aceasta a fost prima fază de poartă mai periculosă a echipei brăilene în repriza secundă.

În minutul 88 Sahru a fost faultat în careu de Plămadă, iar centralul Marius Chiţu a dictat penalty. Cel care a executat a fost fundașul central Lamine Diakite, care a șutat în stânga portarului și a egalat, 2-2.

Pe final, nervii au cedat și Ovidiu Herea a primit al doilea galben și a fost eliminat. În minutul 90+4 oaspeții au avut o lovitură liberă de la 25 de metri, perpendicular pe poartă, dar Lungu a șutat pe lângă zid, dar și pe lângă poartă și meciul s-a terminat la egalitate, Dacia Unirea Brăila – Metaloglobus București 2-2 (1-1).

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – M. Mușea, Prunescu, Diakite, Van den Driest – Gab. Niţă (min. 76 L. Coteț), Pleşa, Izmană (min. 84 M. Moroianu),  Al. Sahru – Onyeka (min. 61 R. Căruță), Jallow. Antrenor: Florentin Petre

Metaloglobus: Fl. Iacob – Tomozei, Fl. Plămadă, Frîncu (min. 30 A. Ionescu), Negotei – Rob. Vîlceanu (min. 90 Ghenovici), Andr. Lungu, Al. Neagu, Vl. Vlad – Cl. Herea (min. 84 Potecea), Ov. Herea. Antrenor: Laszlo Balint.

După 27 de etape Dacia Unirea Brăila ocupă locul 20 în clasament, cu 16 puncte. Etapa viitoare, echipa brăileană va juca în deplasare, la Târgoviște, vineri, 5 aprilie, de la ora 17.00,  meciul fiind televizat.

 

Articolul precedentChiriac: Vreau să-i dăm șansa doamnei manager să facă un management cu bani la Spital
Articolul următorDaniel Prunău a fost reales decan al Baroului Brăila