Dacia Unirea Brăila a fost eliminată din Cupa româniei de Petrolul Ploiești după prelungiri și mai bine de 90 de minute în care a evoluat cu un jucător mai puțin, Vali Robu fiind eliminat în minutul 30. Petrolul a deschis scorul, dar după 9 minute brăilenii au egalat. Petrolul a pus în pericol poarta brăilenilor abia după ce Nicolae constantin a trimis în teren jucătorii pe care i-a ținut pe bancă pentru a-i odihni pentru meciuirle de campionat. 

Meciul a început într-un ritm destul de alert chiar dacă ambele echipe au aliniat echipe cu mulți jucători care au evoluat mai puțin în primele etape din Liga a 2-a. Brăila a avut o primă mare ocazie în minutul 22 Șandru a centrat de pe partea stângă și Voinescu a reluat cu capul de la 9 metri obligându-l pe portarul Radu să aibă o intervenție extraordinară și să respingă de sub transversală în corner. Lovitura de la colț a fost executată de Robu, iar a reluat cu capul din 5 metri peste poarta oaspeților. Trei minute mai târziu Stănescu a trimis o minge în fața porții, dar Robu nu a ajuns la minge. Mijlocașul brăilean a pretins că ar fi fost ținut de tricou și s-a ales cu un cartonaș galben. 

În minutul 29 Voinescu i-a pasat în careu lui Apostol, dar acesta a fost blocat de Lică în momentul în care a vrut să-i centreze lui Stănescu, Taciuc a executat lovitura de la colț și Lică a respins din nou în corner. Din nou a centrat Taciuc, ploieștenii au încercat să respingă, mingea a ajuns în colțul din stânga careului de 16 metri, la Vali Robu, iar acesta a încercat să treacă de un adversar și a căzut cerând fault, însă arbitrul i-a acordat al doilea galben, tot pentru simulare, și tânărul jucător al Brăilei a plecat la vestiare din minutul 29. 

Cu un om în minus, Brăila a început să cedeze teren și în minutul 40 Constantinescu a avut un șut de la 17 metri, reținut însă de Duță. În minutul 43 Buia i-a pasat în dreapta lui Constantinescu, acesta a trecut printre doi jucători ai Brăilei și a intrat în careu, dar a șutat de la 7 metri lateral dreapta, pe colțul scurt, pe lângă poartă. După un minut de prelungiri arbitrul Alin Olaru din Rm. vâlcea a fluierat sfârșitul primei reprize, scor 0-0.

În minutul 48 Pană a șutat de la 16 metri, dar Duță a reținut iar peste cinci minute Măzărache a șutat de la 14 metri lateral stânga, pe colțul scurt, dar pe lângă poartă. 

În minutul 54 Dacia Unirea a avut din nou o mare oportunitate de a deschide scorul, după o eroare a portarului Radu. Oprea a trimis o pasă la portar, Stănescu a făcut presing și i-a furat mingea lui Radu, dar și-a prelungit mingea și când a recuperat-o a șutat din 8 metri în portarul Petrolului, care a scăpat fără gol, mingea fiind degajată din 2 metri de Manolache. un minut mai târziu Pană a executat o lovitură liberă din lateral stânga, mingea a ricoșat din zid la Buia, care a șutat slab de la 17 metri poziție centrală și mingea a trecut pe lângă poarta apărată de Duță. În minutul 56 Stănescu a încercat să-l surprindă pe Radu cu un șut de la circa 40 de metri, dar mingea a trecut pe lângă poarta oaspeților, iar peste numai un minut, același Stănescu a executat o lovitură liberă din lateral stânga și a trimis mingea în transversală. 

În minutul 62 Stănescu a primit o pasă printre apărătorii oaspeți de la Cocîrlă și a trimis pe lângă Radu, în poartă, dar a fost semnalizat în poziție afară din joc și golul nu a fost validat. 

În minutul 72 Taciuc a pierdut o minge în colțul terenului advers, oaspeții au declanșat un contraatac și Sory Diarra a plecat în viteză, talonat de Stănciulescu, a trecut de acesta și a centrat în centru, la 15 metri de poartă, pentru Mario Bratu, care a șutat plasat în stânga lui Duță, 0-1. 

În minutul 78, după o lovitură liberă de la centru terenului executată de Cocîrlă, acesta a trimis mingea la bătaie, Lungu a deviat cu capul pentru Stănescu, iar acesta a șutat de la 14 metri însă Radu a avut o nouă intervenție de excepție, respingând în lateral, Mingea a ajuns la Șandru, care a șutat de la 8 metri, pe colțul scurt, dar Radu a intrervenit din nou și a respins în corner. Brăilenii au continuat să atace cu mijlocașii la linia de centru și în minutul 81 au obținut un nou corner, de pe partea dreaptă. Cocîrlă a executat pe bara a doua, Ciobanu a retrimis cu capul în fața porții, iar Jarovic a respins cu capul. Mingea a ajuns la Stănescu, care a ieșit din careu și a centrat din dreapta, la 7 metri, de unde Alin priboi a reluat cu capul pe colțul lung și a marcat, 1-1!

În minutul 85 Tucaliuc a bătut un corner pentru oaspeți, iar Chindriș a reluat cu capul pe lângă poartă. În minutul 89 Olaru a centrat de pe dreapta și Jarovic a trimis cu capul din 7 metri și Duță a reținut. În minutul 90+1 Stănescu i-a pasat lui Priboi care a șutat de la peste 30 de metri, dar Radu a reținut. În minutuș 90+4 Petrolul putea să înscri în urma unei lovituri libere executate de Cebotaru de pe stânga, la bara a doua, Jarovic a reluat cu capul până la Saim Tudor care a fost blocat, mingea a juns la Manolache care de la 7 metri a șutat în Ciobanu și mingea a ricoșat la Chindriș care a șutat de la 14 metri, dar Duță a respins peste poartă și scorul a rămas egal după timpul regulamentar de joc.

În prima repriză a prelungirilor prima ocazie a aparținut brăilenilor, în minutul 91. Apostolache i-a pasat lui Stănescu, dar șutul acestuia a fost reținut de Radu. Un minut mai târziu oaspeții au ripostat, dar șutul lui Diarra a trecut pe lângă poartă. Oaspeții au preluat controlul meciului, dar brăilenii s-au apărat eroic. În minutul 98 Tucaliuc a bătut bine un corner iar Diarra a trimis cu capul din 6 metri peste poarta lui Duță. 

În minutul 100, după o fază în care oaspeții au pasat ca la handbal, Tucaliuc l-a găsit la 16 metri pe Diarra, acesta a deviat în dreapta la Alberto Olaru, aflat la limita offsaidului, care a șutat de la 8 metri printre picioarele lui Duță, 1-2. 

În minutul 113 Mario Bratu a șutat pe lângă poartă după ce a primit o pasă de la Tucaliuc. În minutul 119 Lungu a șutat de la 17 metri, dar mingea s-a dus peste poartă, pentru ca ultima situație de poartă să aparțină oaspeților în ultimul minut de joc, când Stănciulescu l-a blocat in extremis pe Șaim Tudor și meciul s-a terminat cu victoria Petrolului Ploiești cu 2-1 după prelungiri.

Dacia Unirea Brăila: Duță – Pătlăgică, Moroianu (min. 75 Ciobanu), Stănciulescu, Mih. Șandru – Taciuc (min. 90+1 Apostolache), Andr. Ioniță (min. 75 Lungu), G. Apostol (min. 75 Priboi), Val. Robu, Voinescu (min. 46 Cocîrlă), Raph. Stănescu. Antrenor: Florentin Petre

Petrolul Ploiești: Al. Radu – Alb. Olaru (cpt.), V. Lică (min. 60 Cebotaru), Ant. Manolache, A. Oprea – Sil. Pană (min. 70 Tucaliuc), M. Chindriș – Mih. Constantinescu (min. 60 Mario Bratu), D. Buia (min. 60 Șaim Tudor), Măzărache (min. 70 Sory Diarra) – Jarovic. Antrenor: Nicolae Constantin

 Imagine

 

Sursa: Realitatea de Braila