Dacia Unirea Brăila a pierdut al cincilea meci consecutiv în Liga a 2-a, de data aceasta pe stadionul Dan Păltinișan din Timișoara, în fața celor de la Politehnica Timișoara. Timișorenii veneau și ei tot după patru înfrângeri consecutive, dar s-au impus în fața brăilenilor cu scorul de 2-0 (1-0) fără să strălucească, mai ales că echipa pregătită de Florentin Petre nu a avut nicio ocazie de gol pe parcursul jocului.

La acest meci, a fost extrem de puțină lume, undeva la 250 de fani, deoarece, până să se publice ultimele reglementări, s-a permis doar accesul vaccinaților. Galeria polistă a și protestat în această direcție, întrucât mulți ultrași nu sunt vaccinați, și nu au cântat deloc tot meciul, de parcă echipa avea vreo vină că au fost mpuse aceste restricții într-un oraș cu o incidență a cazurilor de 9,5 la mia de locuitori. 

Meciul a fost de un nivel slab, cu multe întreruperi, și fără multe faze de poartă. În minutul 19, după un fault asupra lui Cocîrlă, Dacia Unirea Brăila a trimis prima dată mingea spre poartă, la șutul din lovitură liberă de la circa 26 de metri peste poartă, a lui Stănescu. Poli a început însă să domine, și asta s-a văzut în minutul 22, când Bîrnoi a deschis scorul. Brăilenii au respins un atac al gazdelor, mingea a ajuns la Răducan, la 30 de metri de poarta apărată astăzi de Duță, dar acesta a pierdut controlul balonului în fața lui Scutaru, care i-a pasat în adâncime lui Bîrnoi, care a șutat de la 22 de metri, pe jos, lângă bara din dreapta lui Duță, 1-0. 

În minutul 38 Bîrnoi a trimis o pasă în adâncime pentru Șofran, dar șutul acestuia de la 13 metri lateral dreapta a fost respins de portarul Brăilei. În minutul 40 Brăila a avut o lovitură liberă de la 40 de metri, Stănescu a aruncat mingea în careu, dar lovitura de cap a lui Ciobanu nu s-a dus spre poarta lui Murariu. 

Dominarea gazdelor a continuat și în repriza a doua. În minutul 50, după un aut de la margine, Gerbi a interceptat un balon, după un luft al lui Stănescu, a intrat în careu și și-a creat culoar de șut de lângă Stănciulescu, a tras în poartă la colțul lung și din bară mingea a intrat în plasă, 2-0.

Ocaziile au continuat să curgă la poartă lui Duță. În minutul 59 Bîrnoi a trecut de Șandru și acentrat în careu, dar Gerbi a tras în portar din 5 metri. În minutul 66 Andrei a șutat de la 17 metri lateral, pe colțul scurt, dar pe lângă poartă. În minutul 74 Andrei a intrat în careu și a șutat de la 4 metri lateral stânga în plasa laterală. Ultima fază de poartă a avut loc în minutul 90, când Ursu a intrat în careu, dar Duță a ieșit la 10 metri și a respins cu piciorul și scorul final a rămas 2-0 pentru Timișoara, într-un meci în care Brăila nu a șutat niciodată periculos pe spațiul porții gazdelor și a ajuns la al cincilea meci consecutiv din Liga a 2-a pe care l-a pierdut fără să înscrie. 

Poli Timișoara: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – R. Lazăr, Zaluschi – Bîrnoi, Oct. Ursu, D. Andrei – Gerbi (S. Costea 88′). Antrenor: Antonio Foale

Dacia Unirea Brăila: Duță – Pătlăgică (Al. Duțu 72′), D. Ciobanu, Stănciulescu, Mih. Șandru – Fl. Lungu (cpt.)(N. Ioniță 72′), G. Apostol (Voinescu 84′), Taciuc (Aur. Petrache 58′), Cocîrlă – Raph. Stănescu, Gab. Răducan (Priboi 58′). Antrenor: Florentin Petre. 

Următorul meci pentru Dacia Unirea Brăila va fi pe 16 octombrie, acasă, cu FC Buzău. 

Sursa: Realitatea de Braila