Sâmbătă, 9 martie, în etapa a XIV-a din Liga a 2-a, Dacia Unirea Brăila a întâlnit liderul. Deși părea victimă sigură, echipa pregătită de Florentin Petre a dat o replică foarte bună Sportului Snagov și a pierdut la limită.

După ce în primul meci din sezonul de primăvară au pierdut cu 3-0 meciul de la UTA Arad, în etapa trecută Dacia Unirea a fost învinsă pe teren propriu de ocupanta locului 2 în Liga a 2-a, Academica Clinceni. În această etapă, pe terenul liderului, echipa brăileană a cedat doar cu 1-0, după un joc bun, în care au avut prima ocazie de a deschide scorul, în minutul 11. Atunci, portarul gazdelor a avut o intervenție foarte bună la șutul lui Andrei Pleșa, reușind să scoată mingea de lângă bară.

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 27. Danale a centrat în urma unui corner de pe stânga, mingea a ajuns la Viorel Lică, care a trimis spre poartă din apropiere și mingea s-a lovit de fundașul Diakite și a intrat în poarta apărată de Iulian Moldoveanu.

Dacia Unirea Brăila: Iul. Moldoveanu – Muşea, J. Prunescu, Diakite, Adreano Van den Driest – Al. Sahru (min. 78 L. Coteț), A. Pleşa, Izmană, C. Ciucureanu – Jallow Momodou, Căruţă (min. 82 M. Moroianu). Antrenor: Florentin Petre

Dezamăgirea jucătorilor și antrenorilor este una mare, mai ales că au jucat bine în fața liderului, care nu s-a ridicat la nivelul și pretențiile unei echipe de pe locul 1. Dacia Unirea a început meciul cu trei jucători noi, care au doar câteva zile de pregătire cu echipa. Lamine Diakite și Jallow Momodou au venit de doar 10 zile de la SSC Farul Constanța, iar Adreano Van den Driest a revenit la echipa brăileană după ce a încercat în iarnă să-și găsească altă echipă. Gabriel Niță nu a putut fi folosit în acest meci, fiind accidentat.

Săptămâna viitoare Dacia Unirea Brăila va juca pe teren propriu cu CS Balotești, într-un derby al codașelor, chiar dacă diferența este de 10 puncte între cele două echipe. Dacia Unirea ocupă locul 20 cu doar 12 puncte, iar CS Balotești se află pe locul 18.

După meciul de sâmbătă, 16 martie, cu CS Balotești, Dacia Unirea va organiza un meci demonstrativ cu ocazia aniversării împlinirii a 100 de ani de la înființarea clubului. Pe teren vor evolua cu acest prilej o echipă a fostelor glorii ale fotbalului brăilean și Asociația Suporterilor.

Articolul precedentDunărea Brăila tot mai aproape de evitarea barajului
Articolul următorUSR-iștii sunt foarte optimiști în privința scorului de la europarlamentare