În cadrul ultimei etape a Ligii a 2-a de fotbal, etapa a 38-a, Dacia Unirea Brăila a jucat în deplasare cu Luceafărul Oradea, la Sânmartin. Florentin Petre a deplasat doar 15 jucători, dintre care trei portari, și nu putea emite prea mari pretenții pe terenul unei echipe care își propusese să nu piardă locul 8 la finalul sezonului.

La finele unui meci spectaculos în special în prima repriză, gazdele au obținut cel mai categoric succes din acest sezon, câștigând cu 6-0 (4-0) în fața unei echipe formată în proporție de 80% din juniori. Jocul a fost unul fără istoric, în minutul 17 era deja 3-0 după reușitele lui Paraschiv și Vasile Pop.

În minutul 8 Dulca a centrat de pe stânga, Roşu i-a aşezat mingea în centru, la 8 metri, lui George Paraschiv, care a înscrise cu un şut pe jos, în stânga lui Moldoveanu, lângă bară. Două minute mai târziu Vasile Pop a trecut ca printre jaloane de fundaşii Brăilei şi a înscris din 10 metri. În minutul 16 Coteţ l-a faultat din spate în careu pe Roşu, iar arbitrul a dictat penalty. George Paraschiv a executat penalty-ul în dreapta, plasat, la semi-înălţime. Moldoveanu a sărit pe direcţia execuției, dar nu a putut salva golul de 3-0.

Până la pauză Paraschiv a reușit hatrick-ul, după o centrare de pe dreapta, din aproapiere liniei de fund, a lui Roşu, a marcat din 3 metri din fața porții goale, 4-0 în minutul 33.

În partea a doua jocul a fost mult mai puțin alert, prin introducerea pe teren a unor jucători care au jucat mai puțin sau deloc în acest campionat.

Oradea a mai marcat de două ori, prin Vasile Pop și Alexandru Dulca. În minutul 73 Dulca pătrunde pe stânga în careu şi ajunge aproape de linia de fund, pasează în centru, la 8 metri, la Vasile Pop, care, venit din spate, trimite puternic în stânga şi înscrie pentru 5-0. În minutul 88 brăilenii puteau marca golul de onoare. Duţă a scăpat singur în careu şi din 10 metri, liber cu portarul, a trimis spre poartă însă Rus a scos de lângă bară. Un minut mai târziu Vasile Pop a șutat pe jos din 12 metri către bara din stânga. Mingea se ducea pe lângă poartă, însă Alexandru Dulca, din 3 metri, a deviat cu călcâiul şi trimis în plasă, 6-0.

Luceafărul: I. Rus – Fl. Drăgan, Yabre (Core 46′), Oros (cpt.), Al. Băican – C-tin Roşu (Ciul 57′), Chiorean, Preoteasa (Tud. Călin 46′), Al. Dulca – Vas. Pop, G. Paraschiv
Antrenor: Cristian Lupuţ

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu (Stroe 74′) – Coteţ, Căruţă, Moroianu, Subţirică – Şt. Sava, M. Mihalcea – Val. Robu (cpt.), Konyeha (Cl. Popa 76′), Băcanu (Andr. Dobre 46′) – Duţu
Antrenor: Florentin Petre

Celelalte rezultate:
SSC Farul Constanţa – Ripensia Timişoara 1-1
Aerostar Bacău – CS Baloteşti 7-2
vineri, 31 mai, ora 16:30
CS Mioveni – UTA Arad 3-0
Daco-Getica Bucureşti – ACS Poli Timişoara 3-1
ASU Politehnica Timişoara – Metaloglobus Bucureşti 2-0
Luceafărul Oradea – Dacia Unirea Brăila 6-0
FC Argeş – Sportul Snagov  2-0
sâmbătă, 1 iunie, ora 17:00
Petrolul Ploieşti – Academica Clinceni 2-3
Universitatea Cluj – Pandurii Târgu Jiu 2-0

Energeticianul – Chindia Târgoviște 0-2

Chindia Târgoviște și Academica Clinceni au promovat direct în Liga 1, iar AS FC Universitatea Cluj, care a terminat pe locul 3, urmând să joace barajul de promovare cu Dunărea Călărași sau FC Hermannstad.

Dacia Unirea a încheiat sezonul 2018-2019 pe ultimul loc, la fel ca în urmă cu 20 de ani, când a retrogradat în Liga a 3-a tot de pe ultimul loc, după un sezon mult mai dezastruos decât acesta. Brăilenii au marcat doar 30 de goluri în campionatul 2018-2019 și au primit 123 de goluri în 38 de meciuri, acumulând doar 19 puncte. Ultima retrogradare în liga a 3-a a echipei brăilene a fost la finalul sezonului 2006-2007, când a terminat tot pe ultimul loc în seria I a Ligii a 2-a, cu 22 de puncte în 34 de etape.

Articolul precedentScriitorii Marian Coman și Horea Sibișteanu la Brăila – turneu de lansare n’autor
Articolul următorCeremonii de deschidere a exercițiului Saber Guardian 2019