Sâmbătă dimineață, în primul meci din acest an pe teren propriu, Dacia Unirea Brăila a întâlnit pe Academica Clinceni, echipă aflată pe locul 2 în Liga a 2-a. Cotată practic fără nici o șansă în acest meci, echipa lui Florentin Petre a dat dovadă de multe ori de ambiție și dăruire, reușind un joc mai bun decât în etapa trecută. Echipa brăileană și-a creat și câteva ocazii de gol, însă lipsa unui vârf autentic s-a făcut simțită și în acest joc. 

În primele 10 minute ale jocului elevii lui Florentin Petre au fost periculoși în preajma porții oaspeților. Ciucureanu a șutat din colțul careului de 16 metri pe lângă poartă, apoi Pleșa a reluat o respingere a oaspeților, peste poarta apărată de Ureche, de la circa 11 metri. În minutul 26 Moroianu i-a pasat în față, pentru Căruță, care talonat de doi adversari a fost deposedat de Patriche.

În minutul 30, pe fondul unei perioade mai bune de joc a oaspeților, aceștia ua deschis scorul. Pârvulescu a executat un corner de pe partea dreaptă, a centrat în careu, Patriche a trimis cu capul, în duel cu Moroianu, la prima bară, iar Florin Achim a șutat din 4 metri, la colțul lung, 0-1.

În minutul 33 oaspeții puteau să-și majoreze avantajul. Pârvulescu a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, a centrat pe colțul lung, Patriche a trimis cu capul în centrul careului, iar Găină a reluat cu capul din 6 metri peste poarta lui Moldoveanu.

În repriza a doua tot oaspeții au fost mai periculoși în ofensivă. În minutul 56 Dumitru i-a pasat în careu lui Olariu, care l-a driblat pe Prunescu, dar a șutat în portarul Moldoveanu, din 6 metri.

În minutul 60 portarul Moldoveanu a driblat doi adversari în propriul careu, apoi a trimis o degajare lungă pentru Gabriel Niță, dar acesta a căzut la marginea careului, în duel cu Patriche, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Oaspeții au repus din colțul careului de 6 metri, mingea a ajuns la Achim, care a trimis o pasă prin deviere pentru Paul Pîrvulescu, iar acesta a șutat de la 7-8 metri, pe colțul scurt, și a marcat cu toată opoziția lui Moldoveanu, 0-2 din minutul 61.

În minutul 84 Robert Ion a scăpat spre poarta gazdelor, a intrat în careu, dar Moldoveanu a ieșit în întâmpinare și a respins în lateral cu piciorul, iar Coteț a degajat. Ultima ocazie de gol a aparținut oaspeților, în minutul 90. Robert Ion a centrat în careu, dar reluarea lui Buziuc din 9 metri a fost respinsă în lateral de Moldoveanu.

Dacia Unirea Brăila: Iul. Moldoveanu – Gab. Niţă (min. 71 Daniel Mihalcea), Pleşa, Prunescu, Muşea – Coteţ, Izmană – Sahru, Căruţă (min. 77 V. Robu), Ciucureanu (min. 46 Subțirică) – Moroianu. Antrenor: Florentin Petre

Academica Clinceni: G. Ureche – Fl. Achim, Găină, Patriche, Mih. Dobrescu – Paţurcă, Horşia (min. 46 Buziuc), Cr. Dumitru (min. 65 Marrone), Vas. Olariu – Rob. Ion, P. Pârvulescu (min. 71 Vlad Mihalcea). Antrenor: Ilie Poenaru

Dacia Unirea a rămas pe ultimul loc, cu 12 puncte. În etapa viitoare echipa lui Florentin Petre va juca în deplasare la liderul Sportul Snagov.

Articolul precedentInconștiență la volan. Un brăilean circula pe principala arteră din oraș cu o alcoolemie de 1,24 mg/l
Articolul următorSportul Chiscani egalată pe final de meci de o contracandidată la evitarea retrogradării