Parohia ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din municipiul Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a organizat vineri, 12 noiembrie 2021, în cadrul programelor pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate cu prilejul hramului, dar şi înainte de lăsatul secului pentru Postul Naşterii Domnului, o activitate filantropică pentru familiile celor 30 de copii asistaţi în cadrul Centrului social ”Sfântul Vasile cel Mare”, pentru 15 bătrâni şi tineri nevoiaşi, precum şi pentru pacienţii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila.

Cei 30 de copii care au primit daruri astăzi provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, monoparentale, unii dintre ei având şi probleme de sănătate. Aceşti copii sunt înscrişi la Şcoala Gimnazială ”Nikos Cazantzakis” din Brăila cu care parohia brăileană are un contract de colaborare pentru combaterea abandonului şcolar.

Pe lângă masa caldă oferită zilnic copiilor asistaţi, Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare” din cadrul parohiei ”Sfinţii Arhangheli” din Brăila le-a dăruit astăzi şi obiecte vestimentare pentru perioada rece care urmează, pachete cu alimente neperisabile, produse de igienă, pături şi lenjerii pentru paturi.
După ce darurile au fost pregătite de angajaţii şi voluntarii cantinei, acestea au fost oferite beneficiarilor, fie la sediul cantinei, fie acasă la cei aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa pentru a primi hrana, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
Preotul paroh Victor Ţugui împreună cu preotul Ciprian Duca, coordonatorul al Centrului social şi câţiva voluntari de la această parohie brăileană au vizitat şi 15 bătrâni şi tineri nevoiaşi pentru a le oferi pachete cu alimente de bază, pături şi lenjerii, procurate special pentru ei.
De asemenea, de dragoste şi dărnicia acestei parohii brăilene s-au bucurat şi pacienţii internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila, care au primit o masă caldă, materiale de igienă şi alte produse necesare îngrijirii.
Valoarea darurile oferite de parohia brăileană prin această activitate filantropică este de 10.500 lei.
De la începutul perioadei de epidemie din ţara noastră şi până în prezent, Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Brăila a oferit semenilor nevoiaşi ajutoare în valoare de 165.000 lei.

Acţiunile desfăşurate în această perioadă dificilă prin care trecem, fac parte din programul eparhial de ajutorare a familiilor nevoiaşe cu mulţi copii, a vârsnicilor, a persoanelor afectate de diferite boli şi aflate în risc social, precum şi a unităţilor medicale şi centrelor sociale din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila