Dasaev rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, va rămâne în spatele gratiilor încă 30 de zile. El este acuzat de tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii și liniștii publice. Dasaev este acuzat că i-a înjunghiat pe baschetbaliștii americani Joseph Mc Claim și Darrel Bowie de la Cuza Sport Brăila.

Judecătorii Tribunalului Brăila au decis luni prelungirea arestului preventiv până pe 16 noiembrie 2018, însă decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Victimele bărbatului, baschetbaliştii americani, Joseph Mc Claim și Darrel Bowie au suferit intervenții chirurgicale după ce au fost înjunghiați în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018 în clubul The Music Pub din Brăila. Ambii au fost externați. Darrel Bowie a solicitat să plece acasă în SUA și să continue acolo refacerea. McClaim a rămas la Brăila, el neavând voie să zboare cu avionul timp de 60 de zile din cauza rănilor care i-au atins și ficatul.

Cuza Sport a amânat primele meciuri oficiale din acest sezon, dar pe 9 și 10 octombrie a jucat meciurile din Cupa României, iar pe 13 octombrie a debutat și în Liga Națională. Incidentul din luna septembrie a lăsat urme în lotul echipei brăilene. Bowie a plecat acasă fiind foarte afectat de ce i s-a întâmplat în acea noapte. Collin Stewart, un alt american venit în vară la Brăila a plecat și el acasă după ce inițial declarase că dorește să rămână. Shaquille Johnson a fost nevoit să părăsească și el Brăila după ce la vizita medicală i-au fost constatate probleme la inimă și nu putea să joace decât pe semnătură.

Singurul jucător transferat în această vară de Cuza Sport Brăila care a rămas la echipă este românul Vlad Chiriac, care a și jucat în primele trei meciuri. Joseph McClaim a rămas și le la Brăila, dar nu va putea intra să joace prea curând.

Astăzi dimineață, baschetbaliștii de la Cuza Sport Brăila pleacă către Sighetu Marmației, acolo unde vor juca meciul tur din faza a doua a Cupei României, cu CSM Sighetu Marmației, miercuri, 17 octombrie, de la ora 17.

Între timp, a mai fost adusă în faţa instanţei o altă persoană din dosarul “Atac la Music Pub”. Este vorba despre agentul de securitate Nicușor Fătăligă, care s-a aflat în noaptea de 15 spre 16 septembrie la în tură, respectiva terasă. Procurorii l-au acuzat de mărturie mincinoasă, iar judecătorii l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile, începând cu 29 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.