Primarul Marian Dragomir a susţinut o conferinţă de presă, alături de reprezentanţii societăţii Fida Solutions (care au lucrat la aplicaţia GIS a municipalităţii), pentru a prezenta stadiul platformei prin care se vor putea rezerva, plăti şi contracta locurile de parcare de reşedinţă, online. Potrivit lui Dragomir, aplicaţia GIS care poate fi accesată de pe site-ul Primăriei, la butonul de “smart city”, este deja funcţională, însă nu va fi deschisă publicului în privinţa rezervărilor, până la începerea noului an fiscal.

De la deschiderea viitorului an fiscal cei interesaţi vor putea să îşi rezerve locurile de parcare de reședință şi vor putea să le plătească online, fără a se mai deplasa la ghişeele SUPAGL Brăila. Brăilenii pot opta de asemenea şi pentru parcurgerea paşilor clasici atunci când vor dori să închirieze un loc de parcare şi să apeleze în continuare la serviciile angajaţilor de la SUPAGL, deplasându-se la sediu.

Programul este funcţional în momentul de faţă, dar având în vedere că suntem legaţi de deschiderea noului an fiscal 2020, el va deveni efectiv operaţional pentru populaţie abia atunci. Deci, odată cu deschiderea anului fiscal. Lucru pe care nu îl putem anunţa de acum, deoarece depinde de Trezorerie, nu de noi. Dar estimăm că până pe 10 ianuarie, cetăţenii vor putea să rezerve parcările online. Un element primordial este că aceia care au deja parcări şi contracte în momentul de faţă, au un drept de preemţiune în ceea ce înseamnă rezervarea, până pe 31 ianuarie. Dar din momentul în care îşi exercită dreptul de preemţiune au un termen de aproximativ 7 zile în care pot să facă plata, deci de la validare. Acest lucru se poate întâmpla şi mai devreme de 31 ianuarie, dacă dânşii depun cererea anticipat”, a declarat Dragomir.

La acest moment în municipiul Brăila sunt 10.221 locuri de parcare, dintre care doar pentru puțin peste 5800 sunt contractate pentru anul 2019.

Cei interesați pot accesa aplicația dând click pe următorul link: https://parcaribraila.gisapp.ro/index

Dragomir a spus că pentru anul 2020 taxa pentru un loc de parcare va crește doar cu indicele de inflație, astfel că nu va depăși 200 de lei pe an.