Decret semnat de Klaus Iohannis privind un judecător brăilean
Decret semnat de Klaus Iohannis privind un judecător brăilean

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 14 martie a.c., decretul de eliberare din funcție al unui judecător de la Judecătoria Brăila.

Judecătorul Virgil Șerban a transmis către Consiliul Superior al Magistraturii o solicitare de eliberare din funcție, prin pensionare, începând cu data de 1 aprilie 2019. CSM a analizat solicitarea judeătorului brăilean și a constatat că acesta îndeplinește condițiile de pensionare, având peste 25 de ani vechime în magistratură.

Cererea de eliberare din funcție a fost însoțită de Decizia 224973 din data de 3 septembrie 2018 a Casei Teritoriale de Pensii Brăila, privind acordarea pensiei de serviciu în baza Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Judecătorii se pot pensiona la termen la vârsta de 60 de ani, dacă au o vechime de minim 25 de ani în magistratură.

CSM a propus pe 5 martie 2019 Președintelui României eliberarea din funcție prin pensionare a judecătorului Virgil Șerban, iar pe 14 martie Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Brăila a domnului Virgil Şerban prin pensionare, la data de 1 aprilie 2019.

Articolul precedentLocuințe pentru toți – în Europa! Inițiativă cetățenească cu scopul de a crea locuințe sociale
Articolul următorAngajatii DJST și ai cluburilor din subordinea MTS au salarii la limita subzistenței